Forma-1

Hivatalos, Räikkönen a Ferrarihoz igazolt

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

Vége a találgatásoknak, a Ferrari ma bejelentette, hogy a 2007-es világbajnokuk, Kimi Räikkönen visszatér a csapathoz 2014-ben.

A 2014-es pilótapiac második nagy kérdésére is megvan a válasz, a Red Bull-ülés betöltése után immár az is eldőlt, hogy Kimi Räikkönen a Lotus helyett a Ferrarinál folytatja a jövő évtől.

A finn pilóta 2007-től 2009-ig versenyzett a Ferrarinál, de végül egy évvel a szerződése lejárta előtt elküldték Fernando Alonso és szponzora, a Santander kedvéért. Räikkönen 2010-11-ben kimaradt a Forma-1-ből, a ralivébében szerepelt, de 2012-ben a Lotusnak sikerült visszacsábítania, az enstone-i csapattal pedig bizonyította, hogy még mindig nagyon versenyképes.

A lotusos szerződése 2013 végéig élt, korábban a Red Bull-lal is tárgyalt, de a nyár végére egyre inkább a Ferrari került előtérbe – az energiaitalos csapat inkább a saját nevelésű és hosszú távú ígéretet jelentő Daniel Ricciardót választotta.

Az elmúlt egy-két hétben, és főleg az utóbbi pár napban egyre biztosabbá vált, hogy Räikkönen az elnökkel, Luca di Montezemolóval megromlott viszonya ellenére is visszatér a Ferrarihoz, amit tovább erősített, hogy Felipe Massa kedden este bejelentette, az év végén távozik az olasz csapattól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik