Forma-1

Ecclestone sajnálja Schumit

Bernie Ecclestone nem örül, hogy idén is csak küszködni látja a hétszeres világbajnokot.

Bernie Ecclestone szerint a Mercedesnek jobban kellene segítenie Michael Schumachert, mert az F1 ura számára kiábrándító azt látni, hogy a hétszeres bajnok csak a mezőny sűrűjében vívja a csatáit, idén csak 32 pontot gyűjtött 11 futam alatt.

“Michael egy igazi superman, szomorú látni, hogy a hátsóbb helyekért küzd. Még ma is versenyképes fickó, a mérhetetlen tapasztalatával pedig a jó irányba vihetné a Mercedest. A Mercedesnek Schumacher vezetési stílusához jobban illeszkedő autót kellene építenie” – mondta a finn Turun Sanomatnak Bernie.

Maga Schuamcher pár napja leszögezte, hogy a továbbra sem erős eredmények ellenére mindenképpen marad jövőre is, de arról is beszélt, hogy a kvalifikációval problémái vannak.

“Igen, így van, a futam valahogy mindig jobban megy, mint az időmérő. Sok oka van ennek, bonyolult lenne elmagyarázni, vannak benne műszaki problémák is, Nico (Rosberg) pedig a mezőny egyik legjobb kvalifikálója, igen meggyőző” – idézte az Auto Motor und Sport Schumachert.

A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug egyetért a pilótával, de abban is biztos, hogy a hétszeres bajnok motivációja és képességei is rendben vannak.

“Azt hiszem, elismerhetjük, hogy az időmérő hagy kívánnivalót maga után, de a versenyteljesítménye idén – és ezzel nem Nico ellen beszélek -, az elmúlt öt futamon már hozzá volt mérhető, sőt időnként jobb is volt. Ha megnézzük az előzési statisztikákat, Michael áll az élen, senki nem előzött többet nála. Ez azért már valami, nem? Kanadában is láthattunk tőle jó néhány kiszámított kifékezést, bár egy kicsit laza, néha túl optimista. De összességében simán bevállalós és nem viszi túlzásba, a tűz most is ott van benne. Elég a szemébe nézni és bárki láthatja” – magyarázta az Autosportnak a német.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik