Belföld

Polt az Orbán elleni merényletről

polt-peter-orban-viktor(210x140).jpg (Array)
polt-peter-orban-viktor(210x140).jpg (Array)
A hosszabbításban dől el a két idős férfi sorsa.

A Magyar Liberális Párt elnöke arra volt kíváncsi, hol tart a tavaly november 21-én a Terrorelhárítási Központ (TEK) által elfogott két fegyveres férfi ügyében. Azzal gyanúsították őket, hogy merényletre készültek a miniszterelnök ellen.

A két férfi a kiszivárgott információk szerint tagja a titkosszolgálatok által 15-20 fősre becsült létszámú Magyar Nemzeti Hadseregnek, melyet a magyar hatóságok már korábban is figyeltek és a párizsi terrortámadások óta fokozott ellenőrzés alatt tartottak.

Fodor Gábor emlékeztette Polt Pétert, hogy a nyomozás határideje 2016. április 21-én lejárt, ezért arra kért választ a legfőbb ügyésztől, milyen eredménnyel zárult a nyomozás?

Történt-e vádemelés, és ha igen, mi a vád?

Polt Péter a független képviselőt arról tájékoztatta, hogy a

lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt

még mindig nyomoznak. Tovább tart „a fegyver-, ujjnyom-, hemogenetikai-, fizikai-, kémiai-, orvos-, illetőleg a – legutóbb kirendelt – tűzszerészszakértők véleményének elkészítése, ezért a Fővárosi Főügyészség július 21-ig meghosszabbította a nyomozás határidejét.

Korábbi sajtóhírek szerint a két férfit, a 62 éves gödöllői M. Pétert és a 60 éves budapesti R. Gyulát Újbudán fogták el, állítólag Orbán Viktor volt a célpont, de a Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a két férfit még csak terrorcselekmény előkészületével sem tudták meggyanúsítani. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik