Közélet

Leopárdot zavart el a kóbor eb

A Rocky névre hallgató keverék kutya hangos csaholással ijesztette el a Mumbaiban ólálkodó nagymacskát. Új nevet adtak neki a helyiek.

Kóbor kutya futamított meg egy Mumbaiban ólálkodó leopárdot, noha a gazdátlan ebek amúgy kedvenc zsákmányállatai a városba tévedt ragadozóknak.

Videokamera örökítette meg, amint a Rocky névre hallgató keverék eb egy február végi éjszakán hangos csaholással elkergette az ólálkodó nagymacskát a Sanjay Gandhi Nemzeti Parkkal határos városnegyedből.

A kóbor ebet régóta ismerő környékbeli lakosok elhatározták, hogy ezentúl Tigrisnek hívják az állatot, mert egy leopárdot csak tigris képes megfutamítani – írta a mid-day.com című indiai hírportál.

Egy szakértő azt tanácsolja a vadrezervátumok mellett élő lakosoknak, hogy éjszakára zárják el a kóbor kutyákat, mert ha nem találnak zsákmányt, akkor a ragadozók sem szoknak be a városokba.

Az elmúlt hetekben több nagyragadozó is riadalmat keltett India különböző pontjain. Mirát milliós nagyváros napokra bezárkózott egy odatévedt leopárd miatt. Az észak-indiai Uttar Pradesben pedig egy tigris tart rettegésben egész falvakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik