Forma-1

Továbbgördül a Rosberg-Hamilton affér

A jelek szerint eztán sem szól bele a versenyzésbe, nem tesz különbséget két kiváló versenyzője között a Mercedes.

Nico Rosberg videoblogot vezet, ahol minden versenyhétvége után megosztja a tapasztalatait, véleményét a történtekről. A Belga Nagydíj után természetesen a fő témát a csapattársával történt balesete és Lewis Hamilton gyanúsítgatása, miszerint a német szándékosan okozott neki defektet, szolgáltatta.

“Természetesen én teljesen másképp látom az esetet, ami után volt egy fontos megbeszélésünk. De jobb, ha nem fejtem ki bővebben a véleményemet az esetről. Nyilván fogunk még arról beszélni, hogy kell-e változtatni a csapat hozzáállásán. Bízom benne, hogy ahogy eddig is, úgy ezúttal is megtaláljuk a megoldást, és Monzában harcolunk tovább” – hallható a videóban.

Azt már egyegy hétfő esti hamburgi rendezvényen tette hozzá: “Nem ez volt az első, és nem is az utolsó alkalom, ezt szintén el kell fogadni. Minden futamon a győzelemért harcolunk, illetve a világbajnoki címért csatázunk Hamiltonnal, ezért egyértelmű, hogy sok “súrlódási pont” van közöttünk.”

Ehhez képest Hamilton bizalma végképp megingott csapattársában és elmondása szerint a vasárnapi találkozó után fogalma sincs, hogyan vágjon neki a következő versenynek.

Ami biztosnak látszik, a FIA nem vizsgálódik az ügyben, míg a Mercedesnek ugyan meg lennének az eszközei a beavatkozásra, egyfajta kötelező erősorrend kialakítására, de pillanatnyilag továbbra is két “egyes” lesz csapaton belül – a két pilóta egyazon tudású autóval csapatutasítás nélkül versenyezhet.

Aztán meglátjuk, valóban így lesz-e…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik