Forma-1

Hamiltonon és a Mercedesen ámul a sportvilág

A Mercedes továbbra is tarthatatlan a Formula-1 mezőnyében, kimagasló teljesítményük mellett a különböző európai lapok sem mentek el szó nélkül. Nemzetközi sajtóvisszhang.

Lewis Hamilton nagy fölénnyel rajt-cél győzelmet aratott a Kínai Nagydíjon. Elsőségét senki és semmi sem veszélyeztette, hiszen a Red Bull, a Ferrari, és Nico Rosberg is erő hiányával küzdött, a brit világbajnok pedig könnyedén autózott végig a sanghai aszfaltcsíkon. A brit The Times is így látja a futamot: “Sétakocsikázás a parkban – a Sanghajban mesterhármast elérő Lewis Hamilton számára ez nem volt több”.

A szintén brit The Telegraph szerint “Lewis Hamilton megtalálta a helyét” és ha továbbra is ilyen szinten teljesít akkor “a mezőny többi részének nehéz lesz vele tartani”.

A Guardian másra fókuszál, szerintük a futamon inkább Vettel és Ricciardo csatája volt az érdekesebb, és megjegyzik “Daniel Ricciardo ismét gyorsabb volt” , ha pedig ez így marad akkor “át kell gondolniuk a német nagyságát”.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Németországban a Bild szerint “Az Ezüstnyíl csak saját magával versenyez”, amit a Frankfurter Allgemeine meg is erősíti ezt: úgy vélik, a Mercedes “erődemonstrációt tartott”.

Német és spanyol lapok is kiemelik a végül harmadik helyen záró Fernando Alonsót.

A Gazzetta dello Sport szerint “remek Alonso harmadik helye” amelyet vártak de mégis meglepetésként értékelnek. A Corriere della Sera szerint “A Mercedes továbbra is utolérhetetlen, de Alonso révén reménykedhet a Ferrari. A spanyol kihozta magából a legjobbat.”

A spanyol Marca így ír a futamról: “Fernando volt a sztár”.

a szintén hispán AS úgy véli, “A feltámadás vasárnapja Fernando Alonsónak. A spanyol Hamilton újabb győzelmekor idén először állhatott dobogóra.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik