Belföld

Már a rendőrség is a télre figyelmeztet

"Közeledik a téli hideg!"

A hideg idő beköszöntével a zalai rendőrök is kiemelt figyelmet fordítanak a rászorulókra. Az ősz vége felé közeledve az éjszakák egyre hidegebbek lesznek, már sok helyen megjelent a hajnali fagy, lassan beköszönt a tél – írja a megyei rendőr-főkapitányság.

A fedél nélkül élők különösen kiszolgáltatottak az időjárás körülményeinek, ezért a szolgálatban lévő rendőri állomány, a polgárőrök és a helyi önkormányzatok munkatársainak segítségével kiemelt figyelmet fordítanak rájuk.

A hideg idő nemcsak az otthontalanokat fenyegeti, hanem azokat a többnyire idős, magányos embereket is, akik koruk, egészségi állapotuk, vagyoni helyzetük – vagy egyéb körülmények miatt – nem tudják befűteni a lakásukat.

A Zala megyei járőrök éppen ezért rendszeresen felkeresik a kihűléssel veszélyeztetett személyeket, ellenőrzik a parkokat, buszmegállókat, a vasútállomásokat és a ritkán lakott hegyi pincéket is.

A megyei rendőr-főkapitányság kéri, hogy mindenki figyeljen a nehéz körülmények között élőkre, idős szomszédaira, ismerőseire.

Ne menjenek el a hidegben a földön, vagy padon fekvő embertársaik mellett!

A rendőrség azt kéri, aki tud olyanról, aki fűtetlen lakásban él, értesítse az illetékes hatóságokat a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. “Tegyünk együtt azért, hogy senki ne essen a hideg idő áldozatául!” – írták a rendőrség honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik