Sport

Nem óvja meg a Falco-meccset a Szolnok

Egy utolsó másodpercben esett szombathelyi kosár volt a vita tárgya, de a felek nem viaskodnak tovább.

A kupagyőztes csapat az akkor ötmecces győzelmi sorozatban lévő Falco ellen 83-82 arányban vesztette el a bajnokit. Az utolsó kosár Pankár Tibor részéről az utolsó pillanatokban esett.

Az Olaj először úgy gondolta, már a dudaszó után esett be a labda a gyűrűbe. Most úgy döntött a Tisza-parti csapat, hogy nem indít eljárást az ügy kivizsgálására.

A csapat közleménye szerint a vezetőség megtekintette a Szombathelyi Városi Televízió által készített felvételeket, amely alapján megállapítható, hogy tovább tartott az eseménysor a hátralévő 2,8 másodpercnél, de kizárható, hogy az ellenőrök vagy a játékvezetők szándékosan engedték tovább a támadást.

A Szolnok eláll az óvástól, és gratulál a Falcónak, de a közlemény kitér egy másik problémára, amit mi nem kommentálunk, ellenben közüljük ezt a passzust:

“Sajnáljuk, hogy a tagozat felelőtlen hozzáállása sportvezetőket, játékosokat, játékvezetőket, kosárlabdában dolgozó szakembereket, szurkolókat állít egymással szembe, és nehezíti mag azok munkáját. Évekkel ezelőtt olyan ígéretek fogalmazódtak meg, melyek az ilyen esetek megoldására vonatkoztak, de azóta sem kerültek be a férfi felnőtt bajnokság versenykiírásába.

Megelőzhető lett volna a kialakult helyzet, ha van videóbíró, valamint a palánk él-világítása is segíthette volna az asztalszemélyzet és a játékvezetők munkáját Szombathelyen. A hasonló esetek elkerülésére példaértékű lehet az MKOSZ által kiírt Magyar Kupa sorozat, ahol kötelezővé tették a videóbíró használatát.

AJÁNLOTT LINK:

Nem óv a Szolnok (BB1.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik