Tech

Az LG új kijelzője átlátszó, rugalmas és magasabb mint Tom Cruise

Három éve még azt jósolták a dél-koreaiak, hogy 2017-ben ellep mindent az újságként feltekercselhető kijelző és a hajtogatható tévé.

Az LG bejelentette: létrehozta a világ első átlátszó, rugalmas, 77 colos kijelzőjét. Az pedig egy hatalmas példány! Összehasonlításképp a 77 colos kápátlójú, 16:9-es arányú kijelző hosszabbik része 170,5 centiméter, azaz hosszabb mint a 170 centiméter magas Tom Cruise – persze szigorúan cipő és sámli nélkül!

LG 77″ OLED kijelző méretei

A kijelző UHD (3840 × 2160) felbontású, az áttetszősége 40 százalékos, 80 fokban lehet meghajlítani. Emiatt akár hirdetési oszlopokra is minden további nélkül feltekerhető. Az átlátszóság pedig a képek tanúsága szerint olyan, mint egy óriási, ívelt, színezett üveg.

Forrás: LG

Arra ugyanakkor ne számítsunk, hogy hamarosan óriási áttetsző, ívelt tévék vagy monitorok lepnék el a piacot. Ezek a prototípusok inkább erődemonstrációképp szolgálnak: a gyártók bemutatják, hogy miket kutatnak-fejlesztenek, mire képesek, milyen kísérleti termékeket hoznak létre.

Az LG a 2016-os CES kütyüexpón mutatott be 18 colos, újságként feltekercselhető kijelzőt. Az extrém módon hajlékony kijelzők fejlesztésével nem csak a koreaiak foglalkoznak, hasonló koncepciót láthattunk a Sony, a Samsung és a Sharp cégektől is.

Forrás: LG Display

Érdekesség, hogy az LG 2014-ben úgy tartotta, 2017-re megjelennek az összehajtható, feltekercselhető képernyővel szerelt kütyük, mint az összehajtható tévékészülék és a műszerfal formájához igazodó, hajlítható kijelzők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik