Tech

Szólni fog a Facebook, ha a kormány matat a fiókunkban

Meglepő biztonsági figyelmeztetést vezet be a közösségi portál.

A Facebook adatbiztonsággal foglalkozó részlege közölte, hogy ezentúl tájékoztató üzenetet fognak küldeni a felhasználóknak, ha felmerül a gyanú, hogy a fiókjukban kormányzati szervek kutakodnak – írja a Verge.

Alex Stamos, a közösségi portál biztonsági igazgatója azt mondta: azért szánták el magukat erre a lépésre, mert a kormányzati szervektől érkező támadások jóval összetettebbek és veszélyesebbek, mint bármi más, ezért arra biztatnák az érintetteket, hogy tegyenek meg minden szükséges lépést adataik megvédésére.

Az üzenet így néz ki: „Úgy véljük, Facebook-fiókod és egyéb internetes fiókjaid állami szereplők támadásainak vannak kitéve. A Bejelentkezés megerősítése funkció bekapcsolásával megakadályozhatod, hogy illetéktelenek férjenek hozzá Facebook-fiókodhoz. Ha egy eddig általad nem használt eszközről, vagy böngészőből próbál valaki belépni a fiókodba, egy ellenőrző kódot küldünk a mobiltelefonodra, így csak te tudsz belépni. Azt is javasoljuk, hogy az általad használt többi szolgáltatás biztonságát is erősítsd meg.”

A Facebook nem árulta el, hogyan állapítják majd meg, hogy egy támadás kormányzati szervtől érkezett, de azt mondták, csak akkor fogják kiadni ezt a figyelmeztető üzenetet, ha eléggé biztosak ebben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik