Szórakozás

Újabb agyvérzést kapott Lerch István

A V’ Moto-Rock zenésze még januárban került intenzív osztályra rosszullétét követően. Felépülése nagyon lassú folyamattal ugyan, de elkezdődött, ezért át is helyezték egy könnyített osztályra. Már énekelgetett, nyomkodta a telefonját, de a járást újra kellett tanulnia. Most azonban súlyosbodott a helyzet. Lerch István újabb agyvérzést kapott a kórházban.

Sajnos tavasszal kapott egy újabb agyvérzést, vérömleny keletkezett az agyában, így mindent elölről kellett kezdenie, amit hosszú hetek kemény munkájával és a gyógytornász segítségével elért. Reagál ugyan a külvilágra, de azonkívül, hogy dallamokat dúdol, nem tud kommunikálni. Ráadásul kapott egy kórházi fertőzést is, hetekig antibiotikumos kezelésre szorult

– mesélte a Blikknek a zenész unokatestvére, Kassai György, aki szerint Lerchnek nagy szüksége lenne arra, hogy egy jobban felkészült intézményben ápolják rokonát.

A vérömleny nagyon lassan szívódik fel az agyában, állandó ellátásra van szüksége, hiszen enni sem tud egyedül. Mindennap forgatni kellene az ágyon, nehogy felfekvések alakuljanak ki a testén. Erre azonban a belgyógyászat négyágyas kórtermében nincs kapacitása az ott dolgozó néhány nővérnek. Ezért is szeretnénk, hogy egy vidéki intézménybe szállítsák, ahol megfelelő körülmények várják, és már jelezték, hogy fogadni tudják.

Ezt azonban a zenész felesége, Enikő nem engedi. Az asszony Solymáron él, így most sem tudja megoldani, hogy mindennap meglátogassa férjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik