Szórakozás

Elhagyta a börtönt Lagzi Lajcsi

 Interjúnkat a frissen szabadult zenésszel itt nézheti meg: 

Nehéz négy hónapot tudhat maga mögött Galambos Lajos, aki szeptember 24-e óta ült előzetes letartóztatásban, miután mocsai birtokán, valamint a nevéhez köthető Boglárka Apartmanban illegális gáz-, áram- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók. A mocsai lakóházban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több mint öt év alatt 3,5-30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak az elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt. A zenészt, egy társát és feleségét lopás és vesztegetés vádjával gyanúsítotják.

Lajcsi előzetes letartóztatását novemberben további három hónappal meghosszabbították, így a trombitás a karácsonyt is a rácsok mögött töltötte, ahol ez idő alatt 15 kilót fogyott.

2016. január 22-én kelt végzésével a Budaörsi Járásbíróság a gyanúsítottak előzetes letartoztatásának meghosszabbítására irányuló ügyészi indítványt elutasította. A bíróság szerint bár a gyanúsítottak vonatkozásában az előzetes letartoztatásnak az általános oka jelenleg is fennáll, de az alapját képező úgynevezett “különös okai”, mint a bűnismétlés vagy a bizonyítás meghiúsításának veszélye már nem.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Lagzi Lajcsi, aki hétfői születésnapját már a családja körében töltheti mosolyogva hagyta maga mögött a rácsokat, a sajtó képviselőit pedig arra kérte, segítsék rehabilitációját, az elmúlt hónapok ugyanis nagyon megviselték lelkileg.

“Először is szeretnék köszönetet mondani az ügyvédemnek, és hogy a családom ezekben a nehéz időkben is mellettem állt. Az elmúlt 125 nap alatt 15 kilót fogytam, ez idő alatt ötszázszor motoztak meg. Ez egy zarándok út volt számomra, sokat tanultam az elmúlt hónapokban. Az éjszakák különösen nehezen teltek. Mindent megpróbáltam annak érdekében, hogy legalább egy keveset tudja aludni, így saját zoknimból varrtam alvó szemüveget” – nyilatkozta Lajcsi kilépve a börtönből.

A videóból az is kiderül, hogy a zenész  nem üzemeltetett illegális benzinkutat (sem):

Olvasói sztorik