Foci

Bundesliga: emberhátrányban elbukták Dárdaiék a magyaros rangadót

A válogatott mérkőzések miatti szünetet követően magyaros rangadóval folytatódott a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga). A 26. forduló nyitómérkőzésén a Dárdai Pál vezetett Hertha BSC fogadta a Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim gárdáját.

Nemcsak a magyarok miatt volt rangadó, hanem a két csapat tabellán elfoglalt helye alapján is. A vendégek a negyedik, míg a berliniek az ötödik helyen álltak, a két együttes között öt pont volt a differencia.

Az első félidő egy-egy nagy helyzetet, valamint egy-egy gólt hozott. A 8. percben egy Hoffenheim szöglet után Zuber fejelt kapura, de Mittelstadt a gólvonalról ki tudta rúgni a labdát. Kilenc perccel később Esswein szép egyéni alakítása után Kalou lövését tudta védeni bravúrral Baumann.

A 32. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, méghozzá a történelmi góllal. Esswein gyatra lövése pont Pekarik elé pattant, aki kilőtte a rövid alsót (1-0). A szlovák védőnek a 151. Bundesliga-meccsén ez volt az első gólja.

Mindössze hét percig vezetett a Hertha, ugyanis Mittelstadt feleslegesen belekapott kézzel a labdába, a jogosan megítélt büntetőt pedig Kramaric higgadtan értékesítette (1-1).

A fordulást követően beszorult a Dárdai-csapat, de a gólt megúszták, viszont korán emberhátrányba kerültek. Az 58. percben az első félidőben tizenegyest összehozó Mittelstadt összeszedte a második sárgáját, így korán mehetett zuhanyozni.

A 67. és a 68. percben is nagyon közel állt a vezetés megszerzéséhez a Hoffenheim, előbb Kramaric öt másodperc előbb a felső lécet, majd a bal kapufát találta el. Demirbay egy perccel később a jobb alumíniumot, biztos, ami biztos.

A hatalmas nyomást végül ne bírta ki a Hertha, a 76. percben a középhátvéd, Süle rúgott távolról irgalmatlanul nagy gólt a léc alá (1-2).

Emberhátrányban már nem tudott újítani a fővárosi együttes, sőt kaptak még egyet – egy kontra után Kramaric talált be – így vesztesen hagyta el a pályát, és hátránya nyolc pontra nőtt riválisa mögött. Szalai a 88. percben lépett pályára.

Sok idejük nem lesz pihenni a csapatnak, a Hoffenheim kedden a Bayernt fogadja, míg a berliniek szerdán a Mönchengladbach otthonába utaznak.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Bundesliga, 26. forduló

Hertha – Hoffenheim 1-3 (1-1)
Gólszerző: Pekarik (32.) ill. Kramaric (39. – büntetőből, 86.), Süle (76.)
Kiállítva: Mittelstadt (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik