Foci

Megvédjük Kassai Viktort

kassai viktor (kassai viktor, )
kassai viktor (kassai viktor, )

Az Arsenal - Borussia Dortmund BL-meccs magyar játékvezetőjén az első gólt kérik számon a német szurkolók, akik úgy vélik, lesállás előzte meg Sanogo találatát. Szerintünk nem.

Santi Cazorla passza után az Arsenal francia csatára, Yaya Sanogo már a második percben betalált a dortmundi hálóba, és ezzel meg is pecsételte a mérkőzés további képét. A németek nem tudták a gyors kontrákra épülő játékukat alkalmazni, mivel nekik kellett volna átvenni a játék irányítását, ami nem sikerült.

A gyors gólt néhányan számon kérték a mérkőzés játékvezetőjén Kassai Viktoron és asszisztensén, Ring Györgyön, mondván Sanogo lesen állt a passz pillanatában.

Forrás: youtube.com

Nos a kép alapján két dolog mindenképpen megállapítható: Kassai remekül helyezkedett – alig nyolc méterre állt a szituációtól – és, hogy Ring Györgynek és általában a partjelzőknek elképesztően nehéz dolguk van.

A képen ugyanis az is jól látszik, hogy Sanogo lába pár centivel hátrébb van, mint a védőé, de a válla és a feje belóg. Viszont jelen eset megítélésénél tán Matthias Ginter jobb kézfeje hátrébb van, mint Sanogo válla.

A szabály azt mondja ki, hogy lesnek számít, ha a csatár bármely olyan testrésze, amellyel szabályosan érintheti a labdát, túllóg a védő bármely testrészén. Márpedig se Sanogo feje, se a válla nem lóg túl Ginter kézfején.

Az ítélet kiváló!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik