Foci

A Paks nyerte a Ligakupát

A labdarúgó Ligakupa döntőjének második mérkőzésén a Paks hazai pályán 3-0-ra legyőzte a címvédő Debrecent, ezzel megnyerte a sorozatot.

Az első mérkőzést egy héttel ezelőtt a Debrecen nyerte meg hazai környezetben, a 2-1-es végeredmény már az első félidőben kialakult.

A visszavágóra Pakson került sor, ahol a címvédő jóval aktívabb volt az első percekben, Kabát Péter pedig bő negyedóra játék után a felső lécet is eltalálta egy megpattanó lövéssel, a gól azonban csak nem akart összejönni a hajdúságiaknak.

Ezt követően hosszú percekig inkább a mezőnyben folyt a játék, majd a 34. percben Nikolov szabálytalankodott Barthával sárga lapot érően, a megítélt szabadrúgásnál Magasföldi József állt a labda, mögé, majd 19-ről a mozdulatlanná dermedő Novakovic kapujába lőtt.

A második félidőre két helyen is változtatott csapatán Zdenek Scasny, a Loki trénere, azonban csapatának az egyre nagyobb kedvvel játszó Paks mellett az olykor viharosan fújó szembeszéllel is meg kellett küzdenie. A 65. percben újra megrezdült a vendégek hálója, Magasföldi ezúttal gólpasszal vétette észre magát, Bartha lőtt Simac lába közt a kapuba. A középpályás nem sokkal később újra eredményes tudott, Bohner csúsztatását passzolta közelről a hálóba, így már 3-0 virított az eredményjelzőn.

Az utolsó percek már szép csendben csordogáltak, a Paks teljesen megérdemelten nyerte meg a Ligakupa döntőjét, ezzel bezsebelve a klub első jelentősebb trófeáját. A Debrecen a tavalyi triplázás után idén címek nélkül marad.

Eredmény – Ligakupa, döntő – visszavágó
Paks, Fehérvári úti stadion, 2500 néző, Vezette: Németh Ádám
Paks – DVSC-TEVA 3-0 (1-0)
Paks: Pokorni – Mészáros, Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha, Sifter, Böde (Bohner, 51.), Sipeki (Heffler, 81.) – Kiss, Magasföldi Vezetőedző: Kis Károly
DVSC-TEVA: Novakovic, Simac, Nikolov (Fodor, a szünetben), Komlósi, Nagy Z. – Ramos, Mokánszki (Yannick, a szünetben), Bódi, Kulcsár – Farkas II. (Spitzmüller, 67.), Kabát Vezetőedző: Zdenek Scasny
Gólszerző: Magasföldi (35., 71.), Bartha (65.)
Sárga lap: Kabát (12.), Nikolov (34.), Simac (60.), Ramos (89.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik