Sport

Itt lehet az új mesterterv: ifjúsági olimpiát rendezne Budapest

A minap jelentették be hivatalosan, hogy Párizs 2024-ben, Los Angeles pedig 2028-ban rendez olimpiát, ami azt jelenti, az idő közben visszalépő Budapestnek más elfoglaltságot kell keresnie. Az InsideTheGame szakportál már azt is tudni véli, miben törjük a fejünket:

a magyar főváros 2021-ben vagy 2023-ban az ifjúsági nyári olimpia otthona lehet.

A portál szerint megtörtént a kapcsolatfelvétel a város vezetői és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság között (NOB). A szervezet egyik igazgatója, Christophe Dubi megerősítette, hogy tárgyaltak már néhány város első embereivel.

Nyilvánvalóan nagyon értékes pályázattal készült Budapest a 2024-es olimpiáért. Tegyük tisztába a dolgokat: rendkívül kreatívak voltak a magyarok, rengeteget dolgoztak a technikai kivitelezéseken, Az a város képes lenne egy olimpiát megrendezni, de úgy tűnik, az ifjúsági játékok felől is érdeklődnek, de ezt az eseményt olyan városoknak szánjuk, akik nem lennének alkalmasak nagyobb események befogadására

– mondta Dubi.

Magyarország és Budapest idén már két nagy világesemények adott otthont: a FINA vizes világbajnokságnak és a cselgáncs-vb-nek. Emellett nagyon élénken érdeklődünk még a 2023-as atlétikai-vb felől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik