Sport

12 éves kislány veri Hosszú Katinkát

Az orosz Alekszandra Szavitova 100 m pillangón úszott 59,42-t az orosz felnőttbajnokságon. Ez jobb, mint a háromszoros olimpiai bajnokunk idei legjobbja.

Az oroszországi felnőtt úszóbajnokságon a 2004-ben született Alekszandra Szavitova 59,42-es időeredménnyel végzett a harmadik helyen 100 m pillangón – írja a swimswam.com szakportál.

Az orosz kislány idejével az élen állna a 2017-es magyar felnőttrangsorban is, amelyet a 59,58-cal a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vezet – hívja fel a figyelmet az utanpotlassport.hu oldal.

Tegyük hozzá, az Iron Ladynek nem a 100 pillangó a legerősebb száma, de ettől még mindenképpen érdekes, hogy a 12 éves Szavitova ekkora, korosztályát jóval meghaladó időt úszott.

Mindettől függetlenül a háromszoros olimpiai bajnoknak nem kell tartania a kislánytól, mert túlságosan ifjú, hogy szerepeljen a budapesti felnőtt világbajnokságon, de még ahhoz is fiatal, hogy a nyári a junior Európa- és világbajnokságon, sőt a jövő évi ifjúsági olimpián sem szállhat medencébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik