Mobil

iPhone 6c és Apple Watch 2 is jöhet tavasszal

Habár éppen a karácsony felé trappolunk, már most érdemes a tavaszról beszélni, ami néhány almás meglepetést is tartogathat.

A napokban megérkezett az iOS 9.2, mely többek között javítja az előző operációs rendszer egyik legidegesítőbb hibáját, miszerint magától kikapcsolta az ébresztést, és emiatt sokan elkéstek a munkahelyükről (leggyengébb kifogás evör). Viszont a jelek szerint nem csak ennyi történt az almás gyártó háza táján mostanság. A 9to5Mac értesülései szerint ugyanis az Apple márciusra tervez valami titokzatos rendezvényt, ahol többek között az Apple Watch második generációját szándékozik bejelenteni, mely akár már áprilistól a boltokba kerülhet. Emellett az általában jólértesültségéről híres oldal úgy tudja, hogy a cupertinoi cég gőzerővel dolgozik a négyhüvelykes iPhone 6c-n is, melyről szintén szó eshet az említett összejövetelen.

Az Apple Watch 2 érdekessége (amellett, hogy még azok is megvennék, akik az elsővel elégedetlenek voltak), hogy a fejlesztését már akkor megkezdték, amikor az első generáció még el sem jutott a boltokba, de ez nem szokatlan a kütyüs világban. Az Apple folyamatosan dolgozik az új kamerákon, vezeték nélküli megoldásokon, egészségügyi monitoring technológiákon, melyeket a hordható eszközeibe építhet, ám azt nem tudni pontosan, hogy ezekből mik lesznek majd valóban benne a márciusban bemutatásra kerülő kütyükben.

Nem mehetünk el szó nélkül az iPhone 6c mellett sem, mellyel a gyártó a négyhüvelykes sort folytatja, amit először 2012-ben láthattunk az iPhone 5-nél, majd pedig az iPhone 5s-nél és az iPod touch esetében. A kisebb kijelzőt több felhasználó is üdvözölte, akik szerint a 4,7-5,5 hüvelykes méret már kényelmetlenül nagy, és egyáltalán nem barátja a nadrágzsebeknek. Persze akadnak olyanok is, akik szerint a kijelző méretével nincs baj, ellenben az alsó és felső keretével annál inkább.

Ami szinte biztosra vehető, hogy ha az iPhone 6c olyan lesz, mint az 5c, tehát olcsóbb az ősszel megjelent modelleknél, akkor várhatóan megtalálja a maga piacát, hiszen egy buliban csak az látszik, hogy ott az alma a hátlapon, és a lényeg úgyis ez, mert így könnyebben találnak egymásra az azonos érdeklődésű, de általában eltérő nemű egyedek. Az pedig, hogy az őszi iPhone-megjelenések hagyománya ellenére valamire tényleg készül tavasszal is az Apple, a pletyka-szintű infó ellenére valószínűnek látszik, mivel a forrás 9to5Mac valóban tűzközelinek számít, és eddig sem nagyon lőtt még mellé az előzeteseivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik