Média

Felkészítik a reklámozókat a közelgő olimpiára

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 02. 26. 12:09

Egy állásfoglalás jelent meg arról, hogy mit tehetnek meg a reklámozók az olimpia kapcsán, illetve mihez kell engedélyt beszerezniük.

Érdekel a content marketing?


Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

Melyek az olimpiai jelképek? Szerepelhet-e sportoló reklámban az olimpia idején, ha a reklámozó nem olimpiai szponzor? Többek között ilyen kérdésekre is választ ad a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) közös, az olimpia szó és olimpiai jelképek reklámban történő használatáról szóló aktualizált útmutatója.

Az olimpia évében különösen aktuális, hogy a reklámozók tisztában legyenek azzal, hogy az „olimpia” szó, és az olimpiai jelképek, szimbólumok jogi védelem alatt állnak. Ráadásul az olimpia eszméjével összefüggő jelképek – többek között az ötkarika, a zászló, olimpiai láng és fáklya, himnusz és a jelmondat – mellett az olimpiai játékokkal kapcsolatos számos kifejezés is védett.

Komoly szabályok vonatkoznak továbbá az olimpiai játékokon résztvevők személyének, nevének, képének vagy sportteljesítményének reklám célokra történő, az olimpia időszaka alatti felhasználására is.

Fontosnak tartottuk, hogy a 2012-es londoni olimpia előtt kiadott nagy sikerű közös útmutatónkat aktualizáljuk és közzétegyük, hogy ezzel is segítséget nyújtsunk, valamint természetesen az olimpiával kapcsolatos védjegyek jogszerű használatára felhívjuk a figyelmet. Kérdések esetén örömmel konzultálunk a reklámszakma képviselőivel

– fogalmaz Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója.

Nagyon jó, hogy a MOB nyitott volt és kész az együttműködésre, amelynek eredménye a most közzétett közös útmutató. Reméljük, hogy az információ kellő eligazítást nyújt a szakma számára, hogy elkerülhetők legyenek az esetleges félreértések, kellemetlenségek

– tette hozzá Fazekas Ildikó, az ÖRT főtitkára.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.