Nagyvilág

Kukába dobta az elütött 5 évest egy motoros

A kínai férfi a gázolás szemtanúinak azt mondta, kórházba viszi a gyereket, majd inkább a szemét közé hajította.

Ahelyett, hogy kórházba vitte volna, kidobta a szemétbe az általa elütött 5 éves kisfiút egy 40-es éveiben járó férfi a kínai Chengdu városában – jelentette a helyi sajtó. A gázolás egy piac előtt történt, miközben a gyerek anyja a nagyjából 50 méternyire található, nemrég nyitott boltjában dolgozott.

A még július 18-án történ baleset után a szemtanúk hiába próbálták megtalálni a gyerek anyját, és tíz perc elteltével a motoros közölte az összegyűlt emberekkel, hogy kórházba viszi a kicsit. De nem így tett. Nagyjából két kilométert tett csak meg a kisfiúval, majd úgy döntött, megszabadul tőle.

A beszámolók szerint a férfi előbb megpróbált belegyömöszölni a fiút egy szemeteskukába, de az annyira tele volt, hogy a gyerek nem fért bele. Ekkor inkább a közeli szeméthalomra dobta, majd gyorsan továbbállt, miután a jelenet felkeltett a helyiek érdeklődését.

A gyerekhez végül mentőt hívtak, és kórházba szállították. A fiúnak a beszámolók szerint eltört a bal lába, és több zúzódás és seb volt a testén. Az orvosok közlése szerint még nem lehet megmondani, hogy maradandó sérüléseket szenvedett-e a törés miatt.

A gyerek anyja az eset után a helyi sajtónak elmondta: éppen új rizsboltjának a megnyitását intézte a piacon, és nem volt ideje figyelni gyermekére, amikor a gázolás történt. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a bolt nagyjából ötven méternyire van a helytől, ahol a meg nem nevezett fiút elütötte a motoros.

A rendőrség kétezer jüanos nyomravezetői díjat ajánlott fel a motoros elfogásához vezető információkért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik