Nagyvilág

Lakást kap a hajléktalan, aki segített a manchesteri robbantás sérültjein

A West Ham United vezére fél évi lakbért fizet önzetlen cselekedetéért.

Tetőt kap a feje fölé az a manchesteri hajléktalan, aki a hétfő éjjeli robbantás után azonnal hozzálátott, hogy segítsen a sérülteken. A West Ham United focicsapat társelnöke, David Sullivan felajánlotta, hogy fél évig fizeti a 35 éves férfi lakbérét, hogy segítsen neki talpra állni.

Stephen Jones a Manchester Arena közelében aludt, amikor meghallotta a robbanást. Odaszaladt, és síró, sikító gyerekeket látott, akiket vér borított. A mentők kiérkezése előtt igyekezett nekik másokkal együtt segítséget adni, „szögeket vettünk ki a karjukból” – mondta.

Az ITV műsorában azt mondta: ösztönösen cselekedett. „Ha nem segítettem volna, nem tudnék együtt élni a tudattal, hogy magukra hagytam a kölyköket ilyen helyzetben. Az, hogy hajléktalan vagyok, nem jelenti azt, hogy nincs szívem és emberségem” – mondta.

David Sullivan fia még kedden kérte a Twitteren, hogy segítsenek nekik megtalálni Stephen Jonest. „Egy ilyen önzetlen cselekedet jutalmat érdemel” – írta. Nem sokkal később elő is került a férfi, az ifjabb Dave Sullivan köszönetet mondott a közreműködőknek, hogy „segítettek megváltoztatni egy ember életét”. (The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik