Nagyvilág

Konténerekben laknak a dán diákok, akkora a szálláshiány

Rugalmas megoldásnak szánták, amíg nem találnak jobbat. 12 ezer egyetemista zúdult a városra, nehézségeket okoz az elhelyezésük.

Annyira nincs hol elszállásolni a dán egyetemistákat, hogy lakókonténerekben helyezik el őket. Aarhus városában öt helyen állították fel a „dobozokat”, amelyek egyenként négy diák elszállásolására alkalmasak. Ezt a megoldást persze ideiglenesnek szánják, olyannyira, hogy hetente fizetik a bérleti díjat, hogy mielőbb el tudjanak menni, akik találtak maguknak jobb helyet.

A diákok elszállásolásáért felelős szervezet, a Studenterhus Aarhus sajtószóvivője azt mondta: a konténerszállásokat úgy kell felfogni, mint egy tábort. A szándék az volt, hogy a lehető legrugalmasabb lehetőséget biztosítsák. Magyar szemmel nézve a heti bérleti díj meglehetősen borsos, 30 ezer forint, de Dániában bármi másnál olcsóbb.

Aarhusban idén 12 ezren kezdik meg egyetemi tanulmányaikat, a város azt ígérte, egy éven belül mindenkinek biztosítja a megfelelő elhelyezést. (The Local, fotó: Studenterhus Aarhus)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik