Bad Aibling, 2016. február 9.
Légi felvétel a bajorországi Bad Aiblingnél történt vonatbaleset roncsairól 2016. február 9-én. A Meridian vasúttársaság személyszállító szerelvényei egyelőre ismeretlen okból frontálisan összeütköztek és több kocsi kisiklott. A szerencsétlenségben legkevesebb nyolcan életüket vesztették és mintegy százötvenen megsérültek. (MTI/EPA/Peter Kneffel)
Külföld

Két vonat frontálisan ütközött Németországban, többen meghaltak, videó

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 02. 09. 09:07

A bajorországi Bad Ailung közelében ment egymásnak a két vonat. Tíz halott van, magyar áldozatról egyelőre nem tudnak.
Korábban a témában:

A baleset Holzkirchen és a Rosenheim megállók között történt, egyelőre csak annyit tudni, hogy legkevesebb tíz ember meghalt és 80 megsebesült. A sérültek közül tizenötnek válságos az állapota. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta, egyelőre nem tudnak magyar áldozatokról, de még tudakozódnak.

Bad Aibling, 2016. február 9.
Mentõegységek egy vonatbaleset helyszínén a bajorországi Bad Aiblingnél 2016. február 9-én, miután a Meridian vasúttársaság személyszállító szerelvényei egyelõre ismeretlen okból frontálisan összeütköztek, és több kocsi kisiklott. A szerencsétlenségben legkevesebb ketten életüket vesztették és csaknem százan megsérültek. (MTI/AP/Matthias Schrader)
(MTI/AP/Matthias Schrader)

A vonatokon többnyire munkába tartó ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt valószínűleg nem voltak köztük.

A Bayerische Rundfunk bajor tartományi közszolgálati műsorszolgáltató társaság és a helyi hírportálok jelentései szerint a személyszállító vonatok több kocsija kisiklott. A baleset okában szerepet játszhatott az erdős-hegyes helyszín is: ugyanis e szakasz előtt és után is kétvágányú a pálya, ellenben itt egy sínpár van, szóval vagy a szemaforok nem jeleztek jól, vagy az egyik vonatvezető hagyta a piros jelzést figyelmen kívül.

Nyolc mentőhelikopter és rengeteg mentőautó érkezett a helyszínre, de épp a terepviszonyok miatt nehéz a mentés. A sérülteket a helikopterek és a vágányok melletti hajócsatornán csónakok viszik el. A baleset okára a “fekete dobozok” vizsgálata adhat választ, a háromból az egyik adatrögzítőt még keresik. Erről itt olvashat bővebben.

(BBC, AP)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Tajnan, 2016. február 8.
Mentõcsapatok tagjai daruval emelik ki egy áldozat holttestét egy 17 emeletes lakóház romjai közül a Tajvan déli részén fekvõ Tajnanban 2016. február 8-án, három nappal az után, hogy a Richter-skála szerinti 6,4 erõsségû földrengés rázta meg a térséget. A természeti katasztrófában legkevesebb 37 ember életét vesztette, több mint ötszázan megsebesültek és száztíz embert még továbbra is keresnek. (MTI/EPA/Ricthie B. Tongo)Tajvani földrengés: őrizetbe vették az összeomlott lakóház építtetőjét
Gázrobbanás volt, menekültek sérültek meg Mexikóban