Nagyvilág

Németországot választották a világ legjobb országává

Főleg a világ eseményeire gyakorolt hatása, és az erős gazdaság miatt.

Németország a világ legjobb helye – derül ki abból az elemzésből, melynek eredményeit szerdán tették közzé a davosi Világgazdasági Fórumon.

Az első helyezést Németország részben erős gazdasága, valamint a világ eseményeire gyakorolt hatása miatt érdemelte ki, utóbbiak közt említi a jelentés a menekültválságot és az eurozóna egységének megőrzését. Az első tíz helyezett közt még öt EU-tagállam van.

Az elemzést a U. S. News & World Report magazin, a BAV Consulting és a Wharton School of the University of Pennsylvania készítette. A ranglista arra mutat rá, hogy az egyes államokra hogyan tekintenek globálisan.

Az általános rangsor mellett 24 szempont alapján vizsgálták az országokat: a legerősebb hatalom az Egyesült Államok, a legjobban fejlődő gazdaság Indiáé, míg Németország a vállalkozói környezet szempontjából végzett első helyen. Kanada a legjobb életminőséget biztosítja polgárai számára, míg Brazília az az ország, ahová leginkább érdemes ellátogatni. Olaszország pedig kulturális hagyományok terén bizonyult a leggazdagabbnak.

A teljes lista itt érhető el(Politico)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik