Közélet

A VS újságíróit meglepte, hogy kiadójuk a MNB alapítványaitól kapott pénzt

újságíró
újságíró

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a jegybank alapítványainak költésében előnyös helyzetben volt a New Wave cégcsoport, amely a VS.hu kiadója.

A New Wave Production, New Wave Media és a cégcsoporthoz tartozó, We Love Budapestet és We Love Balatont kiadó We Love Publishing összesen 642 255 760 forintot kapott az MNB alapítványaitól.

Szombat éjszaka a VS.hu-n közleményt hoztak el a portál újságírói. Eszerint az MNB alapítványai által közzétett adatok őket is meglepték és megdöbbentették.

Hogy vannak támogatott projektek, azt csak az azokban résztvevő újságírók egy része tudta, de ezek nagyságrendjével ők sem voltak tisztában, mint ahogy azzal sem, hogy több alapítványtól is érkezik pénz

-írták, hozzátéve: mivel nem tudtak a tranzakciókról, ezért azok munkájukat sem befolyásolhatták, minden cikküket – a támogattotakat is – vállalják. Közlésük szerint a cikkek tartalmába senki sem szólt bele, ebbe nem is lennének hajlandóak belemenni, ezt megerősítendő,

az elmúlt 24 órában a tulajdonostól garanciát kértünk a jövőbeni tartalmi függetlenségünkre is, amit meg is kaptunk.

Állásfoglalásukban azt írják, hogy a kiadó pénzügyei nem tartoznak a szerkesztőségre, de az átláthatóságért küzdő újságírókként nem tudnak egyetérteni azzal, hogy tudtunkon és az olvasóik tudtán kívül kapott kiadósjuk támogatásokat.

Ennek megfelelően a továbbiakban kérjük a kiadótól ezeknek a transzparens kezelését.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik