Közélet
AppleMark

Egyest kapott a kislány erkölcstanból, mert „nem nagyon érinti meg” március 15.

24.hu
24.hu

2016. 03. 18. 17:53

A szülők egyebek mellett azt szeretnék tudni a tanártól, hogy vannak-e „megfelelő vélemények”, amelyeket meg kell tanulniuk és el kell fogadniuk a gyerekeknek.

Egyest kapott erkölcstan órán egy kislány, mert azt írta dolgozatában: március 15. „nekem ugyanolyan nap, mint a többi és nem nagyon érint meg”. A gyerekeknek arról kellett számot adniuk, hogy mit jelent számukra a nemzeti ünnep.

A Történelemtanárok Egylete Facebook-oldalán közölte a szülők levelét, melyet a tanárnak írtak. Ebben egyebek mellett arra kíváncsiak, hogy lehet-e véleményt osztályozni, milyen tananyagot kért számon a tanár, és meghatározott véleményt várt el, vagy szerette volna megismerni a gyerekek véleményét. „Milyen egy ötös vélemény március 15-ről?” – tették fel a kérdést.

A szülők arra is kíváncsiak, hogy miért emelte ki a tanár nyilvánosan a kislány véleményét azzal, hogy „az őt minősíti”. „Hogyan minősíti Lencsit a véleménye Ön szerint?” – áll a levélben, amelyben arra is választ várnak a tanártól, hogy szerinte van-e joga ítélkezni egy gyerek fölött a véleménye miatt, és van-e joga megszégyeníteni.

„Végezetül szeretném megtudni, hogy mi a célja pontosan az erkölcstan órának? Vannak meghatározott álláspontok, vélemények, amiket a gyerekeknek el kell fogadniuk és meg kell tanulniuk, vagy van rá lehetőségük, hogy több különböző vélemény megismerése során felvállalják, vagy formálják a saját véleményüket?” – áll a szülők levelében.

Mi a véleményetek?Az alábbi levelet a levélíró szülő engedélyével közöljük. Ha a tanár válaszát megkapjuk, azt is közzé…

Posted by Történelemtanárok Egylete on Thursday, 17 March 2016

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MILAN, ITALY - OCTOBER 31:  A general view of the new Scientology Church is seen on the opening day on October 31, 2015 in Milan, Italy. The five-story, four-building, 258-windows, former headquarters of Philips and computer company Sun has been converted into a 10,000 square meter Scientology church and will be the largest of its kind in the world.  (Photo by Awakening/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.