Közélet

Nem szerepel a nyilvántartásban Farkas Flórián állítólagos érettségije

Már majdnem perre ment a Magyar Nemzet, amikor a miniszterelnöki biztos végre válaszolt. De valószínűleg nem az igazat.

Évek óta találgatja a sajtó, hogy van-e egyáltalán érettségije Farkas Flórián miniszterelnöki biztosnak. A Magyar Nemzet közérdekűadat-igénylést küldött a fideszes képviselőnek, hogy árulja el, hol folytatta alap- és középfokú tanulmányait. Az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is állásfoglalást adott ki, a Romnet megkeresésére közölte: közérdekből nyilvános adatnak minősül az országgyűlési képviselők végzettségének ténye, helye és ideje.

A február 22-én elküldött kérdésre Farkas a határidőt túllépve válaszolt, még épp azelőtt, hogy polgári peres eljárást indított volna ellene a lap. Farkas csak a középfokú végzettségére vonatkozó adatot adta meg, ebből kiderült: Orbán Viktor megbízottja a Budakalász Gimnázium esti tagozatán, 2001-ben végzett.

Az Index ugyanakkor megkereste az illetékes állami szervet, az Oktatási Hivatalt. Azt írják: 1998 óta létezik országos nyilvántartás az érettségikről, amiben mindenki benne van, aki azóta vizsgázott.

Az Oktatási Hivatal hivatalos válasza szerint ugyanakkor a nyilvántartásban nem szerepel adat Farkas Flórián érettségijét illetően.

Nemrég arról írt a Magyar Nemzet, hogy a képviselő azt állította életrajzában, hogy az ELTE jogi karán végzett, de kiderült, hogy ez nem igaz. A cikk megjelenése után kijavította önéletrajzát, az ELTE társadalomtudományi karát feltüntetve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik