Közélet

Az ifjú kereszténydemokraták ráharaptak a szingliadóra és gyerekkvótára

Az I. kerületi KDNP irodán szervezett vitájukon a szingliadó mellett olyan témák szerepeltek volna, mint hogy csak háromgyerekes nők lehessenek állami vezetők illetve, hogy az állam járuljon hozzá a párkeresés költségeihez is. A Facebookon meghirdetett eseményt azóta törölték, és kategorikusan elutasították, hogy az IKSZ vezetése ilyen javaslatokról tárgyalt volna korábban.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Családbarát Munkacsoportja január 12-ére különleges vitát tervez az I. kerületi KDNP irodájába. A címe: Ha így folytatjuk, elfogyunk! Hol késik a baby boom?

A Facebookon közzétett meghívójukban Dr. Benda József A szakadék szélén című könyve kapcsán hívták meg a szerzőt. Mint írják “Benda József könyvében a népességfogyás okainak felvázolása után konkrét megoldási lehetőségeket is javasol, a családok anyagi támogatásán túl pl., hogy

–              az állam járuljon hozzá a párkeresés költségeihez is

–              támogassa a válságba került házasságok terápiás kezelését

–              a média erejét felhasználva készüljenek népszerűsítő kampányok a családos lét szépségeinek hangsúlyozására

–              30 év felett vezessék be a szingliadót

–              ne szerezhessen állami szférában vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább 3 gyermeke

–              a fiatalok nyújtsanak önkéntes segítséget a nagycsaládosoknak terheik és örömeik egy részének átvállalásával!”

Tényleg mindenkinek javasoljuk, hogy menjen el erre az eseményre, és mondja el a véleményét.

Mindehhez a hátteret az adja, hogy megdöbbentek azon, hogy a 20-39 éves fiatalok 52 százalékának nincs gyermeke, a korosztályba tartozó nők 88 százaléka pedig hajadon.

UPDATE1

Az eseményt negyed hét körül az IKSZ Családbarát munkacsoportja törölte.

UPDATE2

Cikkünkre az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke reagált:

Az említett rendezvény egy kerületi irodában megtartandó munkacsoporti kerekasztal beszélgetés. Az IKSZ vezetése sosem tárgyalt ilyen javaslatokról, nem is fog, azokat nem támogatja. Mi a Kormány adópolitikáját, az adócsökkentést támogatjuk.

– írja Nacsa Lőrinc.

UPDATE3

Kollégánk kicsit beparázott, mikor meghallotta, miről akarnak vitázni az IKSZ-esek, ezért gyorsan készített is egy társkereső videót. Dániel a kritériumoknak megfelelő hölgyek jelentkezését az info@24.hu-ra várja “princípium” jeligére.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik