Közélet

17 embert rabosítottak Siófokon egy Facebook-megosztás miatt

A volt fideszes polgármester jelentette fel őket, mert egy ingatlanügyről írt bejegyzést tettek közzé.

17 embert kihallgattak és rabosítottak Siófokon egyetlen Facebook-megosztás miatt, mert a volt fideszes polgármester, Balázs Árpád rágalmazás miatt feljelentést tett – írja a 444. Az „Árpi Lapjairól Kitiltottak Társasága” nevű Facebook-oldalon megjelent bejegyzésben az áll, hogy egy siófoki belvárosi ingatlant Balázs polgármestersége alatt megdöbbentően olcsón, kevesebb mint 76 ezer forint négyzetméteráron adtak el. A bejegyzés megkérdőjelezi az eladás jogszerűségét, de a posztoló nem vádolja semmivel Balázs Árpádot, annyit írt, hogy az ügylet gyanús és kijelentette, hogy a megkötött szerződést érvénytelennek tartja.

Miután Balázs feljelentést tett, az ügyészség is beszállt közvádlóként, arra hivatkozva, hogy a rágalmazást hivatalos személy ellen követték el. Kovács Péter Balázst, a DK Somogy megyei elnökségének tagját az elsők közt hallgatták ki. Ő egyébként a város egyik legismertebb polgára, az első városi tévé egykori vezetője, volt főiskolai tanár. Tudomása szerint a helyi DK másik ismert alakját és a siófoki MSZP-szervezet tagját is vegzálják a megosztás miatt. Az ügyet koncepciós pernek tartja, azt mondta, szeptemberi kihallgatásakor a rendőrök többek köztarra voltak kíváncsiak, hogy ismeri-e a többi embert, akik megosztották a bejegyzést.

Czeglédy Csaba szombathelyi MSZP-s ügyvéd-politikus, aki az ügyben 9 gyanúsítottat ingyen véd, teljesen alaptalannak tartja a gyanúsítást. Azt mondta: közügyben írott posztról van szó, ami nem gyalázkodó, nem nevezte korruptnak a volt polgármestert. Czeglédy egyébként azzal vált országosan ismertté, hogy lebuktatta a kokainozó szombathelyi fideszeseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik