Közélet

Vona Gábor nincs elragadtatva Novák Előd vésős akciójától

A Jobbik elnöke azt mondta: ha valaki megint kalapáccsal menne neki a szovjet emlékműnek, szólni fog neki, hogy tanuljon Novák hibájából.

Nem pártprogram, hanem magánkezdeményezés volt Novák Előd részéről, hogy vasárnap kalapáccsal és vésővel jelent meg a Szabadság téri szovjet emlékműnél – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden este a Hír TV-ben. A párt alelnöke az önkényuralmi jelképektől szerette volna megszabadítani az obeliszket, de mivel jó előre bejelentették a programot, természetesen rendőrök várták az akciózókat, így némi fogócska után Novákék feladni kényszerültek a tervet.

Vona azt mondta: Novák egyeztetett ugyan vele, de civilként mászta meg az emlékművet. Úgysem akadályozhatta volna meg az alelnököt, de megjegyezte: ha a pártból valaki ismét hasonlót tervezne, azért szólni fog, hogy tanuljanak Novák hibájából. Az akció ugyanis a megjelent képek tanúsága szerint komikus jelenetekbe fulladt.

A pártelnök azt mondta: a céllal egyetért, a módszerrel nem, így ha majd ő lesz a miniszterelnök, diplomáciai úton fog gondoskodni az emlékmű eltávolításáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik