Gazdaság

Napokon belül lezárul a földgázszolgáltatás teljes államosítása

fogaz(210x140).jpg (Array)
fogaz(210x140).jpg (Array)
A Tigáz-ügyfelek a Főgázhoz kerülnek. Nekik az új szolgáltató szerint nincs teendőjük az átvétellel kapcsolatban.

„Néhány napon belül hazai kézbe kerül a teljes lakossági földgázszolgáltatás” – ekként vezeti fel az MTI, hogy lezárul a gázszolgáltatás államosítása. A Főgáz rövidesen lezárja a Tigáz lakossági földgázfogyasztóinak átvételi folyamatát, így „a nemzeti közművek fogja biztosítani az egész ország gázellátását” – fogalmaznak. Azt írják, az ügyfeleknek nincs teendőjük az átvétellel kapcsolatban.

A Főgáz október elsején kezdi meg a Tigáz 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztójának ellátását. A földgázfelhasználók és a Főgáz között a törvényi előírás alapján határozatlan időre egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre. A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változik.

A Tigáztól érkező fogyasztók leghamarabb novemberben kapják kézhez az első Főgáz-számlát, és október 27-től diktálhatják az óraállást a Főgáz ügyfélszolgálati csatornáin keresztül. Műszaki beavatkozásra, mérőcserére sincs szükség, és műszaki probléma esetén a fogyasztók továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz fordulhatnak.

A fogyasztók a Tigáztól végszámlát fognak kapni. A Tigáznak előre kifizetett részszámlák esetleges többletösszegét a szolgáltatóval történő elszámolás után visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen a téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet – hívja fel a figyelmet az Első Nemzeti Közműszolgáltató. Ha egy egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál rendezte a tartozást.

A csoportos beszedési megbízások a Főgáz-nál is tovább élnek, így nem szükséges új megbízást adni a banknak. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik