Élet-Stílus

A választási mizéria közepette Kaliforniában legalizálták a marihuánát

Érthető módon az Egyesült Államokból érkező híreket a napokban eluralták a választással kapcsolatos infók, képek, gifek, kimutatások, de ahogy Barack Obama mondta,

a nap holnap is fel fog kelni.

És fel is kelt! Történtek a választás mellett is fontos dolgok az USA-ban, például az, hogy egész Kaliforniában legalizálták a rekreációs céllal fogyasztható marihuánát, csakúgy, mint ahogyan azt már számos más államban, mint például Coloradóban tették.

Amerika egyik legnagyobb és legfejlettebb államában egyébként is elég megengedő volt az eddigi szabályozás, orvosi marihuánát például eddig is lehetett kapni, ám ahhoz kellett engedély is, amely bizonyította, hogy a betegnek fájdalomcsillapítás céljából valóban szüksége van a fűre.

A választási mizéria közepette Kaliforniában legalizálták a marihuánát 1
Forrás: smoke-skate-hustle.tumblr.com

Felkészül Massachusetts

A legalizációért küzdők nem titkolt célja, hogy hamarosan az ország egész területén legális legyen a fűfogyasztás. Erre minden esélyük meg is van, ugyanis a Boston Globe szerint Massachusetts-ben akár már decemberben is elfogadhatják a fogyasztást legalizáló törvénytervezetet.

Talán az magyarázhatja a nagy sietséget, hogy egyelőre nem lehet tudni, miként fog állni a Trump-adminisztráció a könnyűdrogok, egészen pontosan a marihuána fogyasztásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik