Élet-Stílus

Nyugodtan ette tovább a pizzát, miközben mellette halálra gázoltak egy gyalogost

Nagy vitát váltott ki a New York-i nő tette, miután az esetről készült videó terjedni kezdett a közösségi oldalakon.

Térfigyelő kamera örökítette meg, ahogy egy nő nyugodtan elsétál egy halálos baleset helyszínéről egy brooklyni utcán, miközben elkezdi enni pizzáját, ahelyett, hogy megpróbált volna segíteni az elgázolt embereknek – jelentette a helyi sajtó. A DNAInfo és a New York Daily News által megszerzett és közzétett videó hatalmas vitát váltott ki a lapok Facebookoldalain, ahol több mint ezren szóltak hozzá az esethez.

A baleset még vasárnap este történt, amikor egy jogosítvány nélkül vezető férfi egy SUV-val felugratott a járdára, miután elrántotta a kormányt, hogy ne ütközzön neki egy másik autónak, majd egy busznak. Az autó három embert gázolt el, akik közül egy harmincéves nő a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A sofőrt hétfőn őrizetbe vette a helyi rendőrség, de nem helyezték előzetes letartóztatásba.

A balesetről készült felvétel azonban nem maga a baleset, hanem a pizzát evő nő miatt kezdett el terjedni a közösségi oldalakon. A videón látni, ahogy a nő hátrafordul a gázolás hangjaira, de rögtön utána elkezd tovább gyalogolni, majd látszólag teljesen nyugodtan beleharap a pizzaszeletbe és elmegy a helyszínről.

A DNAInfo riportere megmutatta a felvétel a baleset helyszínéhez közel eső üzletek alkalmazottjainak, akik a lap beszámolója szerint szinte egyöntetűen elítélték a nőt, értetlenkedve, hogy legalább miért nem próbált meg segíteni. Egy közelben lakó nő pedig a Daily Newsnak elmondta: szerinte a pizzás nő az igazi „gazember” az esetben, nem pedig a sofőr, aki elmondása szerint sírva, megtört emberként rogyott össze a baleset után.

A közösségi oldalakon már jobban megoszlottak a vélemények a pizzát majszoló nő reakciójáról. Sokan voltak, akik megértők voltak vele szemben, felvetve, hogy már úgy sem tudott volna mit tenni, felhívva a figyelmet arra, hogy már többen is odarohantak a sérültekhez, hogy segítsenek.  Mások viszont szörnyűnek tartották, ahogy a pizzát majszolva továbbállt, anélkül, hogy legalább megkérdezte volna, hogy tud-e valamit segíteni.

Egy közeli kávézó dolgozója a DNAInfónak kijelentette: nem tudja elítélni a nőt, akinek biztosan meg volt az indoka arra, hogy segítségnyújtás helyett inkább továbbállt. Ugyanakkor hozzátette: nem érti, hogyan volt képes pizzát enni, látva a vérben fekvő áldozatokat: „Nekem elment volna az étvágyam.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik