Élet-Stílus

Félmilliárdos telefonszámlát kapott egy amerikai házaspár

Az oregoni Damascusban élő Ken Slusher már csak mosolyogni tudott, amikor megmutatta a Fox12 televízió híradójának, hogy mobilszolgáltatója szerint mekkora tartozása van a cég felé. A Verizon egyenleglekérdező telefonvonala szerint ugyanis a férfi egészen pontosan 2  156 593 dollárral és 64 centtel (nagyjából 600 millió forint) tartozik a cégnek. Mindezt úgy, hogy barátnőjével közösen használt előfizetést már egy hónap használat után lemondták.

Slusher a Fox12-nek elmondta: már tavaly december óta próbálják megoldani a céggel a túlszámlázási hibákat, de csak most lett igazán sürgős annak orvoslása. A pár ugyanis új házba akar költözni, de a mobilos tartozásuk miatt nem adnak nekik hitelt. A férfi elmondta: már az első számlájukon is nagy hibákat vétett a Verizon: a várt 120 dolláros számla helyett ugyanis egy 698 dolláros számlát kaptak, amihez még egy korábbi kiegyenlített, 451 dolláros számlát is csatoltak.

Hiába mondták fel azonnal a szerződést, hiába jelezték a hibát a cégnek és hiába ismerte el a Verizon, hogy hibát követtek el, amikor már azt hitték, hogy az ügy le lett rendezve, újabb számlák kezdtek el érkezni, amikben már kétezer dollár körüli összegeket követeltek tőlük. Majd jött a több mint kétmillió dolláros tartozásról szóló üzenet, amivel már a sajtóhoz fordultak segítségért.

Ennek már meg lett az eredménye. A Fox12 kedden kereste meg az üggyel a Verizon sajtóosztályát, ahol közölték, utánanéznek az ügynek. Majd szerdán már arról tájékoztatta a televíziót a cég, hogy a kétmilliós tartozás csak az automata egyenleglekérdező rendszer programozási hibája volt, és az egész – tíz hónapja zajló – ügyet most sikerült rendezniük Slusherrel, aki elégedett volt az eredménnyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik