Élet-Stílus

Meghalt Flipper Öcsi

Kedden éjjel háromnegyed 12-kor a Fejér megyei Szent György Kórházban életét vesztette Jeszenszky Béla Tibor, közismert nevén Flipper Öcsi - értesült a Stop.hu.

A zenész énekes életéért hetek óta küzdöttek a kórház dolgozói, állapota javulni látszott, de szervezete kedd éjjel feladta a küzdelmet. A kórházban nem voltak hajlandók megerősíteni a zenész
haláláról szóló hírt, mivel minden vele kapcsolatos eseményről
kizárólag a család adhat tájékoztatást.

Zsoldos Gábor Dedy zenésztársa korábban elmondta, hogy az alkohol függvényeként négy olyan súlyos betegséggel küzdött, amelyek önmagában is életveszélyesek.

Az énekes többször állt intenzív kezelés alatt is, de az elmúlt napokban jelentősen javult az állapota, így például már nem volt szükség gépi lélegeztetésre sem. A kórházi kezelés során súlyos belső szervi problémákra derült fény, amelyeket az orvosok igyekeztek helyreállítani, de végül a betegség győzött. A STOP nem hivatalos információi szerint belső vérzés vezetett a zenész halálához.

Meghalt Flipper Öcsi 1

Jeszenszky Béla Tibor 1962. május 29–én született Dunaújvárosban. 1966-ban a Jeszenszky család Budapestre költözött. Már gyermekkorában megismerkedett a zenével: dobolni és csellózni tanult. Az éneklést olyan neves tanároktól sajátította el,mint Sík Olga és Domahidy László.

1982-ben a nagysikerű Hungária zenekar tagja lett. Az Aréna című albumom mutatkozott be,a Flipper című dalban. 1983-ban miután feloszlott a Hungária, a Dolly Roll tagja lett. A lányok rögtön a szívükbe zárták a fiatal, jóképű énekest. Legnagyobb slágerei az Arrivederci Amora és a Gina voltak.

1987-ben Zsoldos „Dedy” Gáborral együtt kiléptek a Dolly Rollból, hogy azután Kisszabó Gáborral az Első Emelet basszusgitárosával megalapítsa a STEP együttest. Tagok voltak még Fehér Attila (gitár) és Popper Péter (billentyűs hangszerek). 1990 március 7-én kilépett a STEP együttesből, majd néhány évnyi szünet után szólókarrierbe kezdett.

1991-ben jelent meg első szólólemeze, Homokot szór a szemembe címmel. 1993-ban újabb albummal jelentkezett, Más leszek én címmel. 1998-ban az újra összeálló Dolly Roll zenekarral nagysikerű koncertet adott. 2001-ben tért vissza a magyar könnyűzenei életbe, Tedd a szívedre a kezed című albumával.

Flipper Öcsinek az utóbbi időben meggyűlt a baja az alkohollal. Egzisztenciálisan teljesen leépült. Miután kórházba került, barátnőjének arra sem volt pénze, hogy elutazzon a Fejér megyei kórházba, erre is a zenésztársak dobták össze a pénzt. A kezelés közben az is kiderült, hogy még tb-kártyája sem volt.

A szólókarrierjének számait a honlapján mindenki meghallgathatja >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik