Belföld

Válasz: Orbán veje lódított az Origónak

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 10. 30. 14:48

Tiborcz István interjújára reagált a Heti Válasz internetes kiadása.

Cégtulajdonosként azt mondta, eddig senki sem akart betekinteni a BDPST nevű luxusingatlan-kereskedő zrt. részvénykönyvébe.

Eddig senki sem akart valójában utánajárni annak, hogy kik a valódi tulajdonosok, pedig bárki betekinthetett volna a részvénykönyvbe (…). A sajtó egy részének azonban nem ez volt a célja, hanem fenn akarták tartani azt a látszatot, hogy itt valaki bujkál.

Tiborcz István állításával ellentétben ugyanakkor a valóság az, hogy a Heti Válasz éppen tíz napja üti a vasat a témában – emlékeztet a Válasz.hu, felidézve, hogy néhány hete meg is írták: a cégbíróság csak úgy engedélyezte volna a tőkeemelést, ha a vezetése felfedi a vállalat tulajdonosi szerkezetét. A BDPST azonban inkább visszavonulót fújt, hogy titokban maradhasson a végső haszonhúzók személye.

Tiborcz most az Origónak azt mondta, „meghatározó tulajdonrésze van” a zrt.-ben.

A BDPST eddig nyolc nagy értékű ügylettel került be a hírekbe, s legalább öt ingatlan – a turai kastély, a belpesti Mahart-ház, a badacsonyi Ranolder-villa, egy orbánhegyi telek és egy Andrássy úti palotarész – máig a cég portfóliójába tartozik – emlékeztet a Válasz.hu.

Tiborcz a kastélyvásárlását azzal indokolta, hogy ha a fejlesztésekkel az ingatlanok új funkciót kapnának, akkor a helyi gazdaságra nagyon pozitív hatást gyakorolhatnának és a turai projektben nincs állami pénz, annak nincs köze a kastélyfelújítási programhoz. Egyelőre újabb kastélyt nem tervez vásárolni, először azt szeretné látni, hogy a mostani projekt működtethető-e tervei szerint.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.