Belföld

Válasz: Orbán veje lódított az Origónak

Tiborcz István interjújára reagált a Heti Válasz internetes kiadása.

Cégtulajdonosként azt mondta, eddig senki sem akart betekinteni a BDPST nevű luxusingatlan-kereskedő zrt. részvénykönyvébe.

Eddig senki sem akart valójában utánajárni annak, hogy kik a valódi tulajdonosok, pedig bárki betekinthetett volna a részvénykönyvbe (…). A sajtó egy részének azonban nem ez volt a célja, hanem fenn akarták tartani azt a látszatot, hogy itt valaki bujkál.

Tiborcz István állításával ellentétben ugyanakkor a valóság az, hogy a Heti Válasz éppen tíz napja üti a vasat a témában – emlékeztet a Válasz.hu, felidézve, hogy néhány hete meg is írták: a cégbíróság csak úgy engedélyezte volna a tőkeemelést, ha a vezetése felfedi a vállalat tulajdonosi szerkezetét. A BDPST azonban inkább visszavonulót fújt, hogy titokban maradhasson a végső haszonhúzók személye.

Tiborcz most az Origónak azt mondta, „meghatározó tulajdonrésze van” a zrt.-ben.

A BDPST eddig nyolc nagy értékű ügylettel került be a hírekbe, s legalább öt ingatlan – a turai kastély, a belpesti Mahart-ház, a badacsonyi Ranolder-villa, egy orbánhegyi telek és egy Andrássy úti palotarész – máig a cég portfóliójába tartozik – emlékeztet a Válasz.hu.

Tiborcz a kastélyvásárlását azzal indokolta, hogy ha a fejlesztésekkel az ingatlanok új funkciót kapnának, akkor a helyi gazdaságra nagyon pozitív hatást gyakorolhatnának és a turai projektben nincs állami pénz, annak nincs köze a kastélyfelújítási programhoz. Egyelőre újabb kastélyt nem tervez vásárolni, először azt szeretné látni, hogy a mostani projekt működtethető-e tervei szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik