Belföld

Tömegbaleset a BAH-csomópontnál – elaludhatott a sofőr

Vélhetően elaludt a volán mögött annak a kisbusznak a sofőrje, amely összeütközött egy kocsival szerdán kora reggel a BAH-csomópontnál – értesült a 24.hu. Úgy tudjuk, a jármű az eddigi adatok szerint túl gyorsan ment, és amikor a vezetője elbóbiskolt, átsodródott a másik sávba, ahol karambolozott.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A rendőrség szerdán azt közölte, hogy a külföldi férfit halálos baleset okozásával gyanúsítják, és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Megkerestük a Fővárosi Főügyészséget, ahol megtudtuk, indítványozták a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését a szökés és elrejtőzés veszélye miatt, ugyanis a gyanúsított külföldi állampolgár, félő, hogy nem biztosított a jelenléte az eljárásban, ha szabadlábon védekezhetne.

Bagoly Bettina, a főügyészség szóvivője arról tájékoztatott, hogy az előzetes letartóztatás elrendeléséről pénteken dönt a bíróság.

Tragédia a BAH-csomópontnál - négyen súlyos állapotban
Az autó egyik utasa - egy férfi - a helyszínen meghalt.

Ahogy arról beszámoltunk, egy kocsi és egy kisbusz ütközött össze nem sokkal 5 óra előtt. A karambol a felüljárón történt, tisztázatlan körülmények között. Utóbbi jármű az ütközés erejétől az oldalára borult, kilenc utasát a tűzoltók szabadították ki a hátsó ajtón keresztül. Egy férfi életét vesztette, ő az autóban ült. A kocsi másik utasa a roncsok közé szorult, de őt is kiszabadították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik