Belföld

Meg lehetett volna menteni a gödöllői lányt, aki egy autótolvaj miatt halt meg

Vádat emeltek a férfi ellen, aki el akarta vinni egy fiatal nő autóját, ám a lopási kísérlet tragédiába torkollott.  A tolvajt

  • halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette
  • segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette
  • erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette
  • és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége

miatt állítják bíróság elé – tudtuk meg a Pest Megyei Főügyészségtől szerdán.

A baleset tavaly júliusban történt. A férfi bódult állapotban sétálgatott Gödöllőn, amikor észrevette, hogy az egyik ház kapubejárójánál megállt egy kocsi. A sofőr kiszállt és a ház kapujához ment, hogy azt kinyissa. A jármű motorját erre az időre nem állította le, és a vezető oldali ajtót résnyire nyitva hagyta.

A tolvaj odalopózott, beszállt, majd hátramenetben kihajtott az úttestre. A fiatal nő kiabálni kezdett és a kocsijához futott, hogy visszatartsa férfit, majd belekapaszkodott a vezető oldali ajtóba. A férfi ennek ellenére nagy gázzal elindult, maga mellett vonszolva a lányt. Néhány méter haladt, ám ezután letért az úttestről és árokba hajtott. Az autó a bal oldalára borult, maga alá temetve az áldozatot.

A vádlott a történtek után kimászott az autó ablakán. Bár tisztában volt azzal, hogy a fiatal nő a kocsi alá szorult, elvegyült a helyszínen összegyűlt emberek között, majd hazament. A lány az ügyészség tájékoztatása szerint a helyszínen belehalt sérüléseibe, de ha leemelik róla a járművet, életét az azonnali segítségnyújtás megmenthette volna.

A férfit másnap délután egy gödöllői sörözőben kapták el, két két nappal később pedig a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Azóta is rács mögött van.

rablógyilkosság gödöllőn
Fotó: 24.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a fiatal nő a Turay Ida Színház  munkatársa volt. A rendőrség egyébként  kezdetben rablás, majd nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt nyomozott, ám néhány hete – a nyomozás lezárása után – már azt közölték, hogy a fenti bűncselekmények miatt javasolnak vádemelést.

 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik