Belföld

Hétfőn megszűnik a kánikula, de nem tágít a nyár

Hétfő hajnalban északnyugat felől hidegfront érkezik, megszűnik a nagy meleg, keddtől azonban ismét napos, nyári idő jön - írja az Időkép.

A kánikulának egy vasárnap éjjel érkező hidegfront vet véget, így hétfőre mindenhol mérséklődik a hőség, a nyár azonban nem ér véget, keddtől újra sok lesz a napsütés, kellemes nyár végi időjárás köszönt be.

A front előtt és mentén főként vasárnap délután és éjszaka alakulhat ki több helyen zápor, zivatar. Egy-egy zivatarhoz felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések társulhatnak.

Hétfőn napközben már csak nyugaton, délnyugaton és helyenként az Északi-középhegységben alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar, máshol változóan felhős-napos időben lesz részünk. Többfelé feltámad az északi, északnyugati szél, a Dunántúl északkeleti részén és északkeleten erős lökések is lehetnek. Megszűnik a kánikula, délután 24-30 fokra készülhetünk.

Keddtől aztán egy anticiklon épül ki felettünk, így az augusztus nyugodt, napos, kellemes késő nyári idővel búcsúzik.

Frissek lesznek a hajnalok, napközben kedden 24-29, szerdán 26-31, csütörtökön pedig 28-32 fokot mérhetünk.

Kedden az Alföldön az északkeleti, csütörtökön északnyugaton a déli szelet kísérhetik élénk lökések.

A déli, kora délutáni órákban még többfelé erős lesz az UV-sugárzás, ezért ha napozással szeretnénk tölteni a meteorológiai nyár utolsó napjait, továbbra is célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről.

(kiemelt kép: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik