Belföld

Ingatlancéget vett Mészáros Lőrinc érdekeltsége

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. valamint a Konzum PE Magántőkealap együttesen 49,02 százalékos, meghatározó befolyást szerez az Appeninn Holding Nyrt.-ben – olvasható a cég pénteki közleményében. A megállapodás értelmében a Konzum Nyrt. és a Konzum PE Magántőkealap egyenlő arányban, 24,51 – 24,51 százalékos tulajdont szerez az elsősorban irodaházakat, ipari és logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.-ben.

Meszaros-Lorinc(430x286)(1).jpg (mészáros lőrinc, )
Mészáros Lőrinc ma megint vett egy alapkezelőt
Több nagy értékű ingatlant is szerzett vele.

A mostani ügylettel kapcsolatban Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója az ügylet kapcsán hangsúlyozta, hogy befektetőként határozott tervekkel érkeznek az Appeninn Holdinghoz. „A vállalatot a részvényesek támogatásával szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) kívánjuk alakítani azzal a céllal, hogy az ebből származó gazdasági előnyöket kiaknázva az Appeninn Holdingban összpontosítsuk jövőbeli ingatlanbefektetéseinket. A társaság emellett megfelelő platformot képez a már meglévő ingatlanportfóliónk részbeni átstrukturálásához is” – mondta Jászai Gellért. „A kedvező kamatkörnyezet, a jól teljesítő ingatlanpiac, illetve a szabályozott ingatlanbefektetési társaságok által nyújtott gazdasági előnyök a kisrészvényesek számára is optimális befektetési környezetet biztosítanak.”

A közlemény szerint az Appeninn tulajdonában és üzemeltetésében lévő, összesen 65 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanok eszközértéke meghaladja a 22 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik