rogan-antal(430x286).jpg (rogán antal, )
Belföld

Rejtély, mit keresett Rogán a rendőrségen

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 06. 09. 10:45

A Jobbik szerint a propagandaminiszter több mint kilenc órán át élvezte az ORFK vendégszeretetét. A  kormány nem vezet nyilvántartást a miniszterek mozgásáról.

Az ellenzéki párt úgy tudja, április 2-án délután 5 órától hajnali kettőig a propagandaminiszter – Pintér Sándorral – az ORFK központjában volt. A dátum azért érdekes, mert azon a szép tavaszi vasárnap tömegek tüntettek a Közép-európai Egyetem mellett.

A hajnali időpont azért furcsa, mert a demonstráció már jóval korábban véget ért, rendbontás nélkül.

Rengetegen tüntettek a CEU-ért, tele volt a Kossuth tér
Több ezren vonultak a tavaszi napsütésben, hogy a CEU vegzálása ellen tiltakozzanak. A menet a Kossuth térig ment, ahol szónokok mondják el, szerintük mi a baj a kormány felsőoktatást szekírozó tervével.

Mirkóczki Ádám azt szerette volna a kormányfőtől megtudni, ő küldte-e a rendőrségre Rogán Antalt, vagy a miniszter saját maga  döntött úgy, hogy valamiért meg kell ott jelennie. Feladat- és határkör híján egyáltalán, miért ment oda, hozott-e bármilyen intézkedést az ORFK épületében?

Orbán Viktor – és saját főnöke – helyett ezúttal is a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt. Érdemben nem cáfolta, hogy Rogán Antal családja helyett a rendőrökkel vasárnapozott, de tette hozzá, ehhez is joga lett volna. Dömötör Csaba azt állította, hogy a többi miniszterről sem tudják, mikor, hol vannak.

Szemben a Jobbikkal, a kormány nem vezet nyilvántartást a miniszterek és államtitkárok mozgásáról. Így szemben a Jobbikkal nincs tudomásunk arról, hogy a kormány tagjai mikor és hol tartózkodnak. Viszont a kormány minden tagja jogosult belépni bármely közigazgatási szerv épületébe.

Dömötör Csaba emlékeztetett rá, hogy főnökének – a törvény és a kormányrendelet alapján – olyan igazolványa van, amellyel beléphet valamennyi közigazgatási szervhez, közintézethez, közintézményhez, így a rendvédelmi szervek épületébe is. Rogán Antalnak egy regisztráció után biztosított a be- és kilépés a Rendőrségi Igazgatási Központba. Az államtitkár szerint a törvényt, amely biztosítja a miniszterek belépését az ORFK épületébe is, a Jobbik és Mirkóczki is megszavazta.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.