Belföld

Alig küldik vissza Orbán nemzeti konzultációját

Hollik István KDNP-s képviselő ismertette a számot, ami 100 ezer körül van. A konzultáció a hónap elején indult, minden választópolgár kapott levelet.

A konzultáció nyomdai költsége nettó 68,1 millió forintba, a postázás pedig nettó 881,5 millió forintba került.

Az Állítsuk meg Brüsszelt! című konzultáción hat kérdést tesznek fel a nemzeti függetlenséggel kapcsolatban. A kérdések a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtési támogatás megtartására, a migránsok beengedésére, az adócsökkentésről való szabad rendelkezésre, valamint a nemzetközi szervezetek és fizetett aktivista csoportok átláthatóságára vonatkoznak.

A bevándorláspolitikára vonatkozó kérdés arra irányul, megengedje-e az ország, hogy szabadon mászkálhassanak Magyarországon olyan emberek, akikről nem tudni pontosan kicsodák.

A KDNP szerint Brüsszel megtámadta a rezsicsökkentést. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: meg kell állítani Brüsszelt, meg kell védeni a rezsicsökkentést, meg kell akadályozni a magyar családokra veszélyes energiauniót.

Hollik István arra kérte a magyar embereket, akik meg akarják védeni a rezsicsökkentést, hogy töltsék ki a nemzeti konzultáció kérdőívét és így támogassák a kormányt abban, hogy ellen tudjon állni a brüsszeli szándéknak.

A kormánypárti képviselő kérdésre azt mondta, hogy információi szerint a visszaküldött kérdőívek száma meghaladta a 100 ezret. Reményének adott hangot, hogy egyre többen felismerik, a kérdőívben szereplő kérdések fontos nemzeti ügyekre vonatkoznak.

Orbán Viktor miniszterelnök húsvéti nyilatkozatáról, amelyben a tüntetésekkel összefüggésben arról beszélt, hogy sok békés keresztény embernek viszket már a tenyere, azt mondta: őt is bosszantják azok a jelenségek, amelyeket lát. Az, hogy valaki nem ért egyet a kormánnyal, ellenzéki érzelmű, még nem jogosít fel senkit a törvények be nem tartására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik