Belföld

Áder Jánosban bízik a CEU kutatója, aki világ életében a Fideszre szavazott

Ürge-Vorsatz Diána, a CEU környezetvédelmi kutató központjának igazgatója életében először posztolt a Facebokon a héten. Munkahelyével, a CEU-val kapcsolatban írta ki magából, hogy Fidesz-szavazóként mennyire csalódott a Fideszben, amikor a párt megszavazta a felsőoktatási törvény módosítását, amellyel gyakorlatilag ellehetetlenítenék a CEU magyarországi működését.

A Nobel-békedíjas Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) egyik munkacsoportjának alelnöke leírta, hogy világ életében a Fideszre szavazott, és hét gyerekét a keresztény-nemzeti értékrend alapján neveli férjével, de azt írta, a törvény elfogadásával a CEU

pár perc alatt egy bizonytalan, kiszámíthatatlan hellyé vált, ahova akár diák, akár professzor, alaposan meg fogja gondolni, merje-e reszkírozni, hogy ide jöjjön-e, a pénzét itt kockáztassa-e.

A posztra sok negatív komment is érkezett, ezért Ürge-Vorsatz Diána letörölte Facebook-oldaláról.

A hvg.hu-nak most azt mondta,

Éjszaka kettőkor született a bejegyzés két sírógörcs között, amikor kétségbe voltam esve, hogy mi lesz. Úgy éreztem, talán megvigasztal, ha ezt kiírom magamból.

A Közép-európai Egyetemen mindenféle politikai hozzáállás, nézőpont és vallás képviseltetve van – hangsúlyozta a kutató, aki 21 éve dolgozik a CEU-n. Azt is mondta, Soros György korábban az igazgatótanács elnökeként sem próbált beleszólni semmibe, ahogy most sem teszi ezt.

Ürge-Vorsatz Diána is kiemelte, hogy a CEU békén hagyása nemzetgazdasági érdek, “évente 10 milliárd forintot fizet a CEU be adókban és járulékokban. Diákok, jól fizetett tanárok – én sajnos gyesen vagyok – költik itt a pénzüket.”

Bízom Áder Jánosban, és hiszem, hogy ki mer állni a CEU mellett

– mondta a kutató

Ajánlott videó

Olvasói sztorik