Belföld

Becsődölt egy utazási iroda, van, aki 800 ezer forintos útját bukta

Újabb utazási iroda csődölt be, amely úgy hirdette útjait, hogy már rég nem volt engedélyük – tudta meg a 24.hu. A dunakeszi székhelyű Tengerszem Travel információink szerint több százezer forinttal károsította meg azokat, akik már befizették útjukat.

Van köztük olyan is, aki 800 ezer forintos útját bukta. 

Lapunk elérte az egyik károsultat, aki név nélkül annyit mondott, már többször utaztak ezzel az irodával, eddig semmi gondjuk nem volt. Tavaly is befizették az előleget egy utazásra, akkor ígéretet kaptak, pár héten belül visszaigazolást küldenek nekik a foglalásról.

Ez nem történt meg. A cég azóta elérhetetlen, telefonszámuk már ki se cseng, az irodában pedig csak annyi van kiírva: zárva. Már a nyitvatartási táblát is leszedték, odabent csak két doboz látható.

Próbáltuk hívni a céget, sikertelenül, honlapjuk már nem elérhető. Az utazási irodát 2014-ben vette meg a Contact Pharma Kft., melynek ügyvezetője Boros László. Az ő édesanyja Boros Piroska Rozália, aki hivatalosan 2012 óta már nem a cég ügyvezetője, de több forrásunk azt mondta, ő intézi az utazási iroda ügyeit.

Őt többször is kerestük telefonon, de nem tudtunk beszélni vele. Másik informátorunk azt mondta, az utazási iroda a tulajdonosváltást követően rossz útra tért, folyamatos likviditási problémákkal küzdött, az újabb befizetésekből próbálhatták kifizetni a korábban megszervezett utakat.

Az Európai Utazási Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság végrehajtást kért a cég ellen 2016 december 15-én. Ám a cég még hivatalosan nem csődölt be, ezért a károsultak hiába fordulnak a biztosítóhoz, csak a rendőrségtől várhatnak segítséget, amennyiben feljelentést tesznek.

Már rég törölték őket a nyilvántartásból

Hívtuk az önkormányzatot is, ők csak annyit kérdeztek:

nekünk mi közünk ehhez?

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) honlapján, mint utazásszervezői, utazásközvetítői tevékenységet folytató letelepedett szolgáltató nem szerepel, így elvileg nem is jogosult utazásszervezésre.

A Budapest Főváros Kormányhivatalától a 24.hu-nak azt írták:

A megkeresésében szereplő Contact Pharma Kft. a levelében is közölt cégadatokkal szerepelt az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról vezetett hatósági nyilvántartásunkban 2016. május 6-ig. Az utazási vállalkozó törlésére hivatalból került sor, tekintve, hogy a tevékenység folytatásához kapcsolódó, jogszabályban előírt feltételek a vállalkozás vonatkozásában már teljes körűen nem álltak rendelkezésre.

Szóval az utazási iroda még nagyban árulta útjait, miközben már régen törölték őket a nyilvántartásból. 

A Dunakeszi Rendőrkapitányságtól lapunknak elmondták, az ügyben

nem folytatunk büntető eljárást, hatóságunkhoz feljelentés nem érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik