Belföld

Ő akarja ellenőrizni Jordán Tamást

Egy évig még Jordán Tamás vezetheti a szombathelyi színházat – így döntött a rendkívüli közgyűlés. Magát a vitát itt nézheti meg, de a 19. percnél egy érdekes felszólalásra lettünk figyelmesek. Takátsné Tenki Mária fideszes képviselő a közgyűlésen azt mondta, a jogi bizottsággal ellátogat majd ellenőrzés céljából a próbákra és az előadásokra, és elbeszélget a színészekkel. Hogy hogyan? Miről? Alább a beszélgetés szó szerint.

Segít nekem? Nem értem a szombathelyi önkormányzat ülésén minap tett kijelentését, miszerint a jogi bizottsággal ellátogat majd ellenőrzés céljából a próbákra és az előadásokra, és elbeszélget a színészekkel.

Nem jogi bizottság ez, hanem jogi, kulturális, sport és civil ügyekkel foglalkozó bizottság, a nevünk pedig pontosan az, hogy jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.

Igen, igen, és ön az elnök.

És az SZMSZ szerint mi a kultúra és sport szakmai bizottság is vagyunk.

Értem. De akkor most önök ellenőrzés céljából ellátogatnak a próbákra és az előadásokra, és elbeszélgetnek a színészekkel?

A szervezeti és működési szabályzat szerint a kulturális intézmények és gazdasági társaságok szakmai munkájának ellenőrzése és koordinálása a mi bizottságunk feladata. Ez egy 19 tagú önkormányzati bizottság és szeretne a helyszínen is tájékozódni a szakmai munkáról.

Biztos bennem van a hiba, de nem pontosan értem, hogy önnek mint a bizottság elnökének, aki egyébként jogász, milyen megítélése lehet a színház szakmai munkájáról.

Ezalatt a színház szakmai munkáját kell érteni. A szakmai tevékenység egy fontos dolog a színházban!

Definiálná mi a szakmai munka egy színházban?

Nyilvánvaló, hogy olyan szakmai tevékenységet kívánunk ellenőrizni, hogy mennyi a nézőszám. Vagy a bizottság a helyszínen megnézheti a színház szakmai munkáját. Ettől nem lehet egy bizottságot elzárni.

Jó, megpróbálom máshogy: mit kérdezne, Trokán Pétertől, vagy, mondjuk, Kiss Maritól? Hartai Petrát vagy Bánfalvi Esztert már nem is említem.

Hogy a szakmai munkájukat milyen módon végzik, hány bérletesük van, megnézhetünk egy próbát, nem lehet ettől a bizottságot elzárni. Sőt ez ennek a bizottságnak a feladata.

Biztosan rosszul fogalmazok. Hívok segítséget! Mohácsi János, aki Szombathelyen is rendez, azt írta a minap a Facebookon, hogy idézem: „Elvárom, hogy az olvasópróbától a bemutatóig MINDEN próbámon ott legyenek, egyszerűen nem szeretnék hibázni.” Elmegy?

Ne haragudjon, mit tetszik állítani?! Egyáltalán milyen adótól van?

24.hu

Akkor kicsit tessék felkészülni szakmailag! De most hadd tegyem le, mert én ügyvédi munkát végzek és éppen egy ügyfelem is érkezett.

 

(Kiemelt kép: Vágvölgyi Bálint / Nyugat.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik