Belföld

Szerdán sem jár a felújított orosz metró

Pedig a BKV szerint megfelelően működtek az ajtók.

Alig egy nap után kiállt a forgalomból a hármas metró hétfőn átadott felújított szerelvénye. Mint megírtuk, az utasokat a Gyöngyös utcai megállóban leszállították, majd a jármű üresen gurult be a telephelyre.

Az orosz Metrovagonmas 69 milliárd forintért nyerte el a leharcolt, negyvenéves kocsik felújítását. A BKV Figyelő az első felújított szerelvény indulásakor azt írta: bár a járművek műszaki tartalma korszerűbb lett, a kivitelezés igénytelen, hézagosak az illesztések, sorjásak az élek, egyenetlenek a fémfelületek. A konstrukció és a formavilág már most is legalább ötvenéves, de várhatóan 2047-ig ezek a szerelvények közlekednek, noha 20-25 milliárddal többért korszerű járműveket vehettünk volna.

A keddi műszaki hiba után a BKV azt közölte, hogy az ajtók megfelelően működtek, a járművezető az ajtók nyitott-zárt állapotának visszajelzésével kapcsolatban tapasztalt bizonytalanságot. Hozzátették, hogy a kezdeti időszakban nem tekinthetők szokatlannak a kisebb meghibásodások, működési zavarok.

Mindezek ellenére a Közlekedő Tömeg blog azt írta: a felújított jármű szerdán sem állt forgalomba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik