Belföld

Lenyúzott szarvasbőr és állatfejek bűzölögnek Recsk határában

Illegális dögtemető fekszik Recsk határában, írja a Heol. A lap helyszíni riportjából kiderül, Recsktől pár száz méterre, átkelve egy hídon, amely az Alsó-Tarna felett húzódik, gyomorforgató szag, és lenyúzott szarvasbőrök és állatfejek fogadják a látogatókat.

A környéken élők szerint nem most kezdődött ez a brutális környezetkárosítás, a vadászati törvény módosítása ugyanis alaposan megkavarta az ágazat szereplőit. Egy környékbeli gazdálkodó elmondta, komoly harc folyik a földterületek megszerzéséért, átalakulnak a társaságok és a tulajdonviszonyok, miközben perek sora zajlik. Ilyen körülmények között próbálnak sokan a zavarosban halászni, hiszen sokszor nincs konkrét felelőse egy-egy területnek.

A közelben van egy vadászház, ahol a Kanázsvár Vadásztársaság tagjai dolgozzák fel rendszeresen a vadakat, amelyek egy részét leadják, szétosztják. A megnyúzott állatok maradványait – az új szabályozás értelmében – a vadászok kötelesek egy legális feldolgozóba leadni, hiszen azok elásása vagy a természetbe való kihelyezése már törvényt sért.

Nagy Sándor, Recsk polgármesterének Németh József vadászmester azt mondta, mivel a korábbi dögkút megtelt, jó ideje hordják ide az állati hulladékot, de

ha ez gondot jelent, felszámolják a jelenlegi helyzetet.

A terület közigazgatásilag Sirokhoz tartozik. Állítólag vasárnap délután már hozzákezdtek a terület megtisztításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik