Belföld

Magyar tanácsadója lehet Donald Trumpnak

Gorka Sebestyén korábban Orbán Viktornak is adott tanácsot, de 2006-ban szembefordult vele, még pártot is alapított ellene.

Donald Trump nemzetbiztonsági tanácsadója lehet a magyar Gorka Sebestyénből, aki korábban Orbán Viktornak is adott tanácsokat, jelenleg pedig Sebastian Gorka néven a Trumppal szimpatizáló Breitbart szélsőjobboldali portál nemzetbiztonsági szerkesztője, illetve a Fox News gyakori szereplője. Erről a 444 ír a Business Insider értesülései nyomán.

Gorka még az Antall-kormány idején a hadügy munkatársa volt, majd Orbán Viktor tanácsadója lett. 2006-ban viszont szembekerült a későbbi miniszterelnökkel. Új Demokratikus Koalíció néven próbált felépíteni egy alternatív pártot a Fidesz ellen. Rómában oktatott a NATO egyetemén, és dolgozott a Rand Corporation nevű amerikai kutatóintézetnél is.

A Magyar Nemzetnek tavaly adott interjúban Gorka Sebestyén arról beszélt, hogy Orbán Viktornak döntenie kell, hogy nyugat-európai értékrendet követ-e, vagy a moszkvai érdekek felé hajlik, mert nem lehet az örökkévalóságig lavírozni. Helyes hozzáállásnak nevezte, hogy Donald Trump „gyűlöli a politikai korrektséget”, és „háborút” akar nyerni egy „Nyugat-ellenes globális összeesküvéssel” szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik