Belföld

Rogán Antal nem mondott igazat: nem a BÁV-ból van a luxustáskája

Molnár Dávid
Molnár Dávid

újságíró. 2016. 12. 02. 13:27

Rogán Antal több százezer forintot érő táskáját a 444.hu egyik olvasója szúrta ki nemrég. A HVG megkérdezte a propagandaminisztert, mennyiért jutott hozzá a táskához, mire Rogán azt felelte: egy BÁV zálogüzletben jutott hozzá, az áráról viszont nem nyilatkozik, arról találgasson a lap munkatársa. Nem vagyunk a találgatások hívei, így biztosra mentünk és felhívtuk a BÁV-ot.
Korábban a témában:

Ott elmondták, nincs tudomásuk arról, hogy táskákat zálogosítanának, viszont megadták a központi műtárgy-felvevőhelyük telefonszámát, hogy érdeklődjünk ott, biztosat ők tudnak mondani.

Így tettünk, és kérdésünkre, hogy bevesznek-e táskákat, esetleg kapható-e náluk ilyen kiegészítő, azt felelték:

Táskákkal soha nem foglalkoztak, ruhaneműkkel is alsó hangon tíz éve már nem.

Ez amiatt aggályos, ugyanis Rogán 700 ezer forintba kerülő táskája egy 2012-es kollekcióból való, azaz jóindulattal is csak négy év telt el a piacra dobása óta.

Kerestük a Miniszterelnöki Kabinetirodát is, hogy választ kapjunk arra, miért mondta Rogán Antal azt, hogy használtan vette a táskát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy

  • miért mondta Rogán Antal., hogy a BÁV-ban vette a táskáját, holott ezek szerint nem is;
  • miért titkolja Rogán Antal, hogy hol és mennyiért vette a kiegészítőt;
  • nem lenne egyszerűbb elmondani, hogy teljes áron vette valamelyik Berluti-üzletben;
  • hol és mennyiért vette a táskát.

UPDATE

A Miniszterelnöki Kabinetiroda még mindig nem válaszolt, a BÁV Zrt. viszont küldött egy közleményt, amelyben azt írják, “az Aukciósház és a normál zálogfiókok nem foglalkoznak táskákkal, de a BÁV VIP-fiókjában egyedi konstrukciókat kínál, amelyben – egyedi elbírálás alapján – sokféle nagyobb értéket képviselő tárgyra, így értékes táskára is helyeznek ki kölcsönt, és adott esetben értékesítik azokat.”

Utánanéztük, de egyelőre nem találtuk nyomát BÁV VIP konstrukciónak. Aminek igen, az a BÁV Prémium Finanszírozás nevű konstrukció, ami egymillió forintos határtól indul, és fedezetként szolgálhat rá:

  • Nemesfém tárgy, ékszer
  • Brilliáns kővel ékesített ékszer
  • Műtárgy
  • Festmény

A listáról hiányzik a táska, és ha az egymilliós értékhatárt vesszünk, Rogán Antal táskája jóval értékesebb lehet az eddig ismertnél. Rákérdeztüknk a bávnál, hogy

milyen értékhatártól van ez a VIP lehetőség, bárki igénybe veheti-e, hogyan lehet a VIP-termékekből vásárolni és miben különbözik a Prémium szolgáltatástól.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.