Belföld

Rogán nem kér kegyelmet

24.hu
24.hu

2016. 12. 01. 11:32

Azt mondta, az ő tárcáját fogják mindig a legjobban bírálni, mert az a feladata, hogy sikerre vezesse Orbán Viktort.
Korábban a témában:

Csütörtökön délelőtt 11 órakor elkezdődött a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal nyílt meghallgatása a parlament igazságügyi bizottsága előtt. Az érkező miniszter azt mondta: a meghallgatás után válaszol majd a sajtó kérdéseire.

Az ellenzék a meghallgatást elsősorban arra szánja, hogy a sajtóban megjelent, kérdéseket felvető ügyeiről kérdezze a minisztert.  A meghallgatás elején némi vita kerekedett abból, hogy miről lehet kérdezni. A bizottságot elnöklő KDNP-s Rubovszky György úgy vélekedett, hogy az ülés Rogán Antal 2015. évi tevékenységéről szól, a jobbikos Staudt Gábor és a szocialista Bárándy Gergely viszont amellett érvelt, hogy eddigi teljes tevékenységét szóba lehessen hozni.

Végül megszavazták, hogy bármiről lehet kérdezni a politikust.

Élő közvetítésünk az ülésről:

A meghallgatás elején Rogán Antal közölte:

az ő tárcáját fogják mindig leginkább bírálni az ellenzéki pártok, mert a Miniszterelnöki Kabinetiroda egyetlen feladata, hogy újra sikerre vezesse Orbán Viktort.

Bárándy ezzel kapcsolatban megkérdezte tőle, helyénvaló-e, hogy közpénzből a miniszterelnök hatalmának megtartása érdekében tevékenykedik. Rogán válaszul arról értekezett, hogy az emberek elégedettek a kormány intézkedéseivel, a végén pedig a teremben lévő Nagy Imre-idézetet olvasta fel:

Kegyelmet nem kérek.

24.hu / Kaufmann Balázs

A jobbikos Apáti István arról kérdezte Rogánt, hogy kicsoda Habony Árpád és milyen szerződéseket kötöttek vele, illetve mennyi pénz folyt be Rogán Antalhoz a letelepedési kötvényekből. Arra is kíváncsi volt, hogy kicsoda Kertész Balázs, miről tárgyalnak vele és mit keresnek nála grúz vezetők. Rogán vagyonáról is kérdezett a jobbikos politikus, akit Rubovszky többször figyelmeztetett, hogy ez vagyonnyilatkozati kérdés, majd az egész ülésre megvonta tőle a szót.

Rogán Antal a meghallgatáson kitért arra, hogy tudomása szerint van olyan jobbikos képviselő, aki nehezen ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon. A szocialista Bárándy Gergely erre visszakérdezett, hogy ezt mégis honnan tudja a miniszter. Staudt pedig később úgy reagált: ha Rogán szerint van jobbikos képviselő, aki nehezen ment át a vizsgálaton, válaszoljon arra is, hogy a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István fia valóban másodunokatestvére-e Áder János köztársasági elnöknek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.